Tien tips voor PITCH 2015 Tien tips voor PITCH 2015

Met o.a. Siriusmodeselektor, Jamie xx en LA Priest

, Menno de Meester

Tien tips voor PITCH 2015

Met o.a. Siriusmodeselektor, Jamie xx en LA Priest

Menno de Meester ,

In februari vertelde de organisatie van PITCH aan 3voor12 dat het festival wat kleiner zou worden dan de vorige editie. Aan grote namen is echter geen gebrek. De Westergasfabriek verwelkomt naast oude bekenden als James Blake, The Gaslamp Killer en James Holden veel nieuwe en relevante namen. Het belooft de heetste editie ooit te worden, gelukkig biedt de line-up voldoende verfrissing. Welke artiesten mag je niet missen dit weekend?

Vrijdag 3 juli

Fatima Yamaha
De mysterieuze Fatima Yamaha groeide op, hoe kan het ook anders, met een Japanse vader en een Turkse moeder. Na een lange radiostilte bracht ze haar gratis debuut-EP ‘A girl between two worlds’ uit. Hoe die EP klinkt? Als relaxte electrotunes van Bas Bron. Dat Bas dan ook het brein is achter Fatima Yamaha is overduidelijk, maar de dame blijft een mysterieuze verschijning.
 
LA Priest
De funky space cowboy LA Priest scoort deze week met zijn debuut Inji het 3voor12 Album van de Week. Sam Dust, zoals de cowboy door zijn vrienden wordt genoemd, kun je nog kennen van de psychedelische synthrockband Late Of The Pier. De oude fans weten dat de band niet meer samen komt, maar kunnen met Inji hun geluk niet op. Luister maar eens naar de overtuigende singles Oino en Party Zute/Learning To Love, en waan je in de prairie in een ander universum.
 
PC Music (Danny L Harle en Sophie)
De zeer aanstekelijke dance-pop tunes van het label PC Music zijn niet te missen. Inmiddels is PC Music zelfs een genre geworden, dat gekenmerkt wordt door springerige hitjes met omhooggepitchte vocalen. Labelgenootje QT heeft helaas moeten afzeggen, maar met Danny L Harle en Sophie is de PC Music sterk vertegenwoordigd. Vermijd lange rijen bij de bar en haal je dosis Lemonade gewoon bij Sophie.
 

Antal x Hunee
Deze twee cratediggers maakten een goeie indruk in de X-Ray op Lowlands vorig jaar en bij de sluiting van Trouw. Hunee verliet Berlijn om in Amsterdam te gaan wonen en heeft in Rush Hour-baas Antal een ideale draaipartner gevonden. Check ze zowel solo als back-to-back op Pitch.
 

Zaterdag 4 juli

Jamie xx
Jamie is een van de grootste namen van het moment, je zou bijna vergeten dat In Colour pas zijn solo debuutplaat is. Hij maakte grote indruk op Glastonbury en is verantwoordelijk voor een van de echte zomerhits van 2015 met het opvallende ‘Good Times’. Hij staat vroeg op het programma, want na zijn show vliegt hij vlug verder naar Roskilde.
 
Mura Masa
Future bass met zomerse percussie: Mura Masa is de ideale soundtrack voor een zomerse zaterdagavond. De producer komt van de Kanaaleilanden en smokkelt op zijn Someday Somewhere EP de opkomende rapper Jay Prince en zangeres Nao mee. Diplo is fan, wij zijn fan, jij ook?
 
Weval
Het Nederlandse producersduo Weval tekende op het gerenommeerde Kompakt-label. In oktober vorig jaar waren ze Hollandse Nieuwe van de Maand en sindsdien waren ze regelmatig te horen bij 3voor12. Deze zomer staan ze op festivals in Frankrijk, Spanje en gelukkig ook nog bij Pitch. Check de remix van The Acid – Ra die ze deze week uitbrachten en je begrijpt waarom je dit niet wil missen. 
 
Jack Garratt
Jack Garratt is een eenmansband die ongetwijfeld vele harten doet smelten. Zijn single ‘Worry’ was eerder dit jaar vaak te horen op 3FM. De Britse singer-songwriter integreert elektronica in folk op een funky manier. Dat doet soms aan James Blake denken, maar ook aan de hete soul van D’Angelo. Gegarandeerd glijen.
 
Siriusmodeselektor
Wat krijg je als je een zeer introverte producer koppelt aan twee expressieve geweldenaren? Uiteraard, Siriusmodeselektor: een ideale combinatie. De podiumschuwe Siriusmo hebben we sinds Lowlands 2013 niet meer in Nederland gezien, maar lijkt de moed gevonden te hebben om samen met Modeselektor de festivals te gaan slopen. Een gekke combinatie is het zeker niet: voor Modeselektor was het uitbrengen van Siriusmo’s muziek een belangrijke reden om het Modeselektion-label op te zetten. Freaky electro gekruist met stevige techno, voor het eerst samen te zien in Nederland.
 
Clap! Clap!
Wie aan Mura Masa niet genoeg heeft, mag Clap! Clap! zeker niet missen. De Italiaanse Cristiano Crisci maakt tropical bass, vol obscure samples en opzwepende percussie. Clap! Clap! verwerkt in het nummer Ashiko olifantensamples tot een zware bassknaller en stampt triomfantelijk over Walking with elephants van Ten Walls heen.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12