Pinkpop-boeker Ron Euser: "Geen Dolly Parton, Avicii in schemering"

Programmeur tipt Above & Beyond, Paloma Faith en Fiddler’s Green

Ingmar Griffioen ,

De jaarlijkse Pinkpop-persconferentie in Paradiso bracht naast gratis cola en het grootste deel van het programma ook wat nieuwtjes: zo blijft de bierprijs gelijk, zijn er weer glutenvrije broodjes kroket, heeft onweer de volle aandacht en, jawel!, het festival gaat alle dagen een uurtje langer door. Goed nieuws voor Avicii en z'n lasershow dachten we, maar Mojo-boeker Ron Euser helpt ons uit de droom: "Avicii kan niet echt in het donker starten. Afsluiter Robbie Williams wil natuurlijk ook een flinke lange set hebben, dus dat zal in de schemering moeten, maar we zijn erg blij met dat uur erbij." Ook Jan Smeets' hartewens Dolly Parton gaat niet in vervulling, althans niet dit jaar. Euser houdt de deur wel open en gooit er in 3voor12 Radio meteen drie tips uit.

'Maar 'hoe zit dat nu met Dolly Parton?', dringt Roosmarijn aan. Euser: "Ik denk dat Jan met een schuin oog naar Glastonbury heeft gekeken, maar dat is voor dit jaar bij ons niet het geval. Wellicht de komende jaren, als het aan Jan ligt in ieder geval wel." Luister het hele interview hieronder en klik hier voor de Pinkpop-line-up.

Ok, over naar de tips:
1. Fiddler's Green

De Duitse opvolgers van Flogging Molly: "Ze spelen een stel Ierse fiddlers. Die sluiten de derde dag (zondag) af in de tent en denk dat het een heel leuk feestje kan worden."

2. Paloma Faith
Soulzangeres Paloma Faith gaat hard in de UK, maar hoe gaat het hier? "Ze is nog niet echt doorgebroken, maar ook bepaald geen kleine dame. Ze stond op North Sea Jazz en onlangs in Tivoli en op basis van die shows hebben wij haar geboekt."

3. Above & Beyond
Een live trance-act op Pinkpop? Jazeker. Euser legt uit: "Ze waren een paar maanden terug in Paradiso, dat meteen uitverkocht, en het was een hele goede show. Het publiek was vanaf het eerste moment laaiend enthousiast. Het deed mij wat denken aan twintig jaar geleden toen Faithless hier begon op te treden."