Lowlands: Wespenplaag gesignaleerd bij The Bohicas

Zoemende gitaren komen pas laat op gang

Tekst Menno de Meester, foto's Tim van Veen ,

Ieder jaar duikt er wel een nieuw gitaarband op waarvan je verwacht dat ze het gaan maken. De dubbelsingle Swarm/XXX die uitkwam op Domino maakte in januari al van The Bohicas een belofte voor 2015. Gisteren verscheen hun album The Making Of, vandaag vierden ze de release ervan op Lowlands. Weet de Britse rockband de verwachtingen waar te maken?

HET CONCERT:

The Bohicas, Lowlands India, zaterdag 22 augustus 2015 

DE ACT:

Het viertal probeert te klinken als Arctic Monkeys en Black Rebel Motorcycle Club, en doet bij de single 'Swarm' zelfs denken aan Queens Of The Stone Age. Het niveau van deze bands halen ze echter niet. Zeker de eerste veertig minuten valt er weinig te genieten. Het geluid is slecht gemixt waardoor de zanger niet goed te horen is. De eerste nummers zijn vlak en weinig onderscheidend. Hun performance is vooral in het begin erg statisch. 

HET NUMMER:

Eindplaat 'Swarm' is het sterkste nummer van The Bohicas. De irritant zoemende gitaar in het gierende intro doet denken aan de wespenplaag die gelukkig uitgeroeid was voor Lowlands begon. Hier weet de band de juiste steken uit te delen. 'Swarm' is gevaarlijk en gevat. 

HET MOMENT:

De grote wending in het optreden komt op het moment dat ze hun oude track 'Bloodhound' spelen, waarin de gitaarmelodieën eindelijk echt schuren en onverwachts verlopen. 'Bloodhound' heeft dezelfde energie als 'Swarm' en is het ideale tegengif voor de inkaknummers die ze ervoor hebben gespeeld. 

OOK OPMERKELIJK:

Op een gegeven moment geeft de zanger de drummer een boks, terwijl er niet zoveel te vieren valt.

HET PUBLIEK:

De India is niet erg vol, maar de meeste mensen blijven wel tot het einde. Zeker bij de laatste nummers wordt enthousiast gesprongen en gedanst.

HET OORDEEL:

De meeste nummers van The Bohicas zijn gewoonweg niet goed genoeg. Alleen bij de laatste drie nummers maken ze een goede indruk. Veel teksten zijn weinig verheffend ('Upside down, inside out' en 'I get high, I get low'). De kans is klein dat The Bohicas het echt ver gaan schoppen.

DE FOTO: