Lowlands: Kaartjes winnen voor 2016 met de 3voor12 Muziekquiz

Kaboutermutsje op, kaboutermutsje af

Tekst Bas van Duren, foto's Remco van Beurden ,

Als je thuis zit, heb je hier weinig aan, maar misschien ken je mensen op het terrein of zit je zelf nu in je tentje dit te lezen. In die gevallen: blijf lezen, want misschien heb je al ons karretje op het terrein gezien en kunnen we verklappen dat je daar met een muziekquiz kaartjes voor Lowlands 2016 kunt winnen. Niet verder vertellen, maar wij verklappen een paar vragen.

Gewapend met een karretje, rozen, kaboutermutsen en een goed stel vragen, trekt het 3voor12 Muziekquiz-team erop uit. Nietsvermoedende Lowlandsgangers worden door Milou en Claudia op de schouders getikt. 'Kennen jullie 3voor12?' 'Ja,' is het meest gehoorde antwoord, al heeft het team in het verleden wel vaker gehoord 'dat is toch die quiz met Astrid Joosten?'

Voor de verandering is het nu wel een quiz, maar dan zonder Astrid en met Milou en Claudia. Het Holland Sport-principe wordt toegepast: petje op, petje af, al hebben we hier te maken met kaboutermutsen, een ander team verderop werkt met rozen. Op het spel? Een superkek 3voor12 T-shirt voor de individuele winnaar en twee kaartjes voor Lowlands 2016 voor het hele team. Of ja, twee van het team.

De vragen zijn allemaal Lowlands-gerelateerd. Denk aan wat is er verboden dit jaar? Selfiesticks of een xtc-pilletje? Manon: 'Ja, selfiesticks, want die dingen zijn levensgevaarlijk.' Het is soms een melige bedoeling met deelnemers die om kans te maken op de kaartjes wel even een teamnaam moeten verzinnen en een dijk van een teamfoto. Een greep: ‘Bitches en Bro’s’, ‘Team Henkie Balzak’.

De leukste? Milou: 'We hadden een team van wat oudere mannen die zich Team Pisvlek noemden. Die hebben wij voorzien van wat vlekken Fanta op de grond. En er waren twee goed bebaarde mannen die zichzelf Buurman & Buurman noemen. Die staan heel leuk op de foto met de kabouterpuntmuts en alles.'