DTRH15: Oscar & The Wolf sensueel hoogtepunt konijnengat

Iedereen wil (van) Max Colombie zijn

Tekst: Cécile van Wijnsberge, foto's: Paul Thijssen ,

Oscar & The Wolf gaat in thuisland België als een razende: met alleen debuutalbum Entity op zak verkochten ze binnen no time hun eerste arenashow uit. Ook op de Nederlandse festivalweides is gebleken dat Oscar & The Wolf nu eenmaal een makkelijke band is om van te houden. Dat is grotendeels te danken aan charismatische frontman Max Colombie, die met een sexy heupbeweging en een traan in zijn oog hele volksstammen om zijn vinger windt. Krijgt hij ook Zuidoost-Gelderland in beweging?

HET CONCERT:

Oscar and the Wolf, Down The Rabbit Hole Hotot, vrijdag 26 juni 2015

DE ACT:

Daar zijn ze weer: de sexy Belgen van Oscar & The Wolf. We hebben ze al vaak gezien deze festivalzomer, en stukje bij beetje veroveren ze met hun warme synthpop en lome R&B-grooves ook ons koude Noorden. Grote troef is frontman Max Colombie, met zijn vloeiende dansmoves en puppy-ogen die een traantje over je wang kunnen doen biggelen vanaf honderd meter afstand. Het hoge gegil dat voorafgaand aan de show door de tent gaat liegt er niet om. Zoals het een ware divo betaamt, laat Colombie zijn band eerst het podium betreden en de meisjes nog even extra hard gillen voor hij zichzelf laat zien. Vandaag heeft hij eens geen flashy glimmend jasje aan, maar dit legergroene ongeknoopte overhemd zwiert ook mooi om hem heen terwijl hij rondjes draait op het podium. We horen wat miauwende synths en diepe bassen, en we krijgen het langzaam maar zeker alleen maar warmer.  

HET NUMMER:

Natuurlijk is 'Strange Entity' het bekendste en laatste nummer van de set, maar tegen die tijd is deze show al een gelopen wedstrijd. Het omslagpunt – van een paar schreeuwende Belgen naar een hele tent vol verse volgelingen – komt met de vierde track in de set. 'Undress' is zo sexy dat je mond ervan open valt. Colombie's zwoel zuchtende vocalen zweven over een synthsound die bíjna de grens van fout overschrijdt. De zanger ziet aan de warme reactie van het inmiddels dansende publiek dat er nog wel een schepje bovenop kan, en gooit vol zijn ronddraaiende heupen in de strijd. Hij komt er nog mee weg ook.

HET MOMENT:

Nou, we zijn warm hoor. Wie het zweet nu nog niet op zijn voorhoofd heeft staan moet na 'Undress' linea recta het meer in zijn gedoken, maar als je dat doet ben je gek, want het feest is hier! 'You're Mine', een track van Vlaamse dj Raving George met een feature van Oscar & The Wolf, is een van de meest dansbare nummers uit de set. Het is een R&B-track met een beetje een housey beat, à la Disclosure. In Nederland heeft 'ie aardig wat airplay gehad, wat z'n ontvangst vandaag ten goede komt. 'Undress' had het publiek al aan het dansen, nu het tempo iets wordt opgevoerd gaat het pas echt lekker. Als dan bij de eerste drop ook nog de lasers aan gaan is het clubgevoel helemaal compleet. Van voor tot achter gaan de heupen net zo los als die van Max, want we willen allemaal (van) hem zijn. 

OOK OPMERKELIJK:

Colombie is niet alleen de perfecte hartenbreker, hij blijkt ook een uitstekende matchmaker. Naast uitgelaten dames en heren die hun hartjesogen strak op het podium gericht houden, staan er ook opvallend veel stelletjes in het publiek elkaar verliefd aan te kijken. Ze hadden het allemaal ongetwijfeld al best gezellig, maar Oscar & The Wolf laat bij iedereen nog een extra vonkje overvliegen. De enkeling die zich niet laat meevoeren door de liefdevolle vibes staat er beteuterd naar te kijken. 

HET PUBLIEK:

Oscar & The Wolf krijgt vandaag als eerste de Hotot vol, en wat wordt het wonderlijk goed ontvangen. Ook op de albumtracks wordt gedanst, omdat de hele set rust op diezelfde lome heupwiegende beat, precies het juiste tempo en gevoel voor deze bedwelmende warmte. De Belgen zijn duidelijk gekomen om hun landgenoten te steunen, want elke keer dat de naam van het land valt klinkt er (nog meer) gegil. Ook de meest stugge Hollander sluit de band moeiteloos in de armen, en zelfs Colombie moet het toegeven: 'Ik denk dat Nederland toch een beetje beter feest dan België.'

HET OORDEEL:

Max Colombie is het ultieme idool voor deze tijd, met zijn soulvolle stem, een gezicht als uit een meisjesboek en een hoop fijne sentimentele dansliedjes in zijn broekzak. Na Where The Wild Things Are en Pinkpop pakt hij ook Down The Rabbit Hole gemakkelijk in met een paar zwierende armbewegingen. Een sensueel hoogtepunt. Als Oscar & The Wolf niet de breakout star van dit festivalseizoen is, weten wij het ook niet meer. Op naar de HMH, waar Oscar & The Wolf het in november allemaal nog wat groter aan gaan pakken.

DE FOTO: