3voor12 Award: optredens van Fresku, Janne Schra, Alamo Race Track en 2562

Lineup van awarduitreikingsshow in Tolhuistuin is rond,

Timo Pisart ,

De uitreiking van de 3voor12 Award vindt dit jaar weer plaats in Paradiso Noord/de Tolhuistuin, en wel op volgende week woensdag (7 oktober). Vandaag maken we de line-up van optredende artiesten bekend: kanshebbers Fresku, Janne Schra, Alamo Race Track en 2562 zullen spelen voorafgaand aan de uitreiking. De gastenlijst is nog open, dus schrijf je in en kom langs!

De awardceremonie duurt van 21:00 tot 00:00, het eerste optreden begint direct om 21:10 uur. Schrijf je hier gratis in op de gastenlijst en kom langs. 3voor12 Radio zendt die avond live uit vanuit Paradiso Noord.

Fresku
Fresku's derde album Nooit Meer Terug is nog geen maandje uit, maar wat een impact heeft de plaat nu al. Zo Doe Je Dat dwong de mediawereld tot zelfreflectie, brag 'n boast-knaller Kreeft toverde menig glimlach op het gezicht en Nooit Goed kwam vergezeld met een sterk commentaar op reaguurders (geprimeurd op GeenStijl). Al die zelfspot, het engagement, de humor en .. vertaalt hij ook fantastisch naar het podium, liet hij al zien op Into The Great Wide Open. Inclusief kreeftenpak.

Janne Schra
Zangeres Janne Schra heeft al een uitgebreid oeuvre om uit te putten - van Room Eleven via Schradinova naar solo-albums - en toch is Ponzo pas haar eerste album dat is genomineerd voor de 3voor12 Award, met haar lief Torre Florim (De Staat) opgenomen tussen de kamerplanten en met af en toe een kat die in de weg zat. Wat een bijzonder leuk album is het geworden, een viering van het leven met grappige gitaarlijntjes, eigenwijze arrangementen en af en toe een aangenaam melancholische toets. Die vrolijkheid neemt ze ook mee naar haar shows. De kat Plonki voor zover wij weten helaas niet.

Alamo Race Track
Hawks is het vierde album van Alamo Race Track, en direct ook de vierde waarmee de band voor de 3voor12 Award is genomineerd: het zijn eigenzinnige, folky indiepopliedjes met melancholische toets. Frontman Ralph Mulder is wat grillig, maar dat maakt zowel de platen als de shows van Alamo Race Track juist bijzonder spannend en van uitzonderlijke klasse.

2562
Bouwt Dave Huismans alias 2562 nou juist een dystopische wereld vanaf de grond toe op, of breekt hij hem juist af met de geluidscollages op zijn album The New Today? Het is een waanzinnig complex en abstract techno-album geworden, waarin eenzaam klinkende roffels rondzweven en af en toe bezwerende pianomotieven en grillige samples aanzwellen. De artwork is van Heleen Blanken, die ook live de visuals verzorgt.