De Staat hofleverancier van nieuwe tv-serie Hollands Hoop De Staat hofleverancier van nieuwe tv-serie Hollands Hoop

Torre Florim & Janne Schra tekenen voor Hollands Hoop leader song in unieke samenwerking

, Redactie 3voor12

De Staat hofleverancier van nieuwe tv-serie Hollands Hoop

Torre Florim & Janne Schra tekenen voor Hollands Hoop leader song in unieke samenwerking

Redactie 3voor12 ,

Kijkers van de nieuwe VPRO/VARA/NTR-serie Hollands Hoop (vanaf zaterdag 27 september te zien op NPO 2) zullen opvallend veel muziek van de Nijmeegse band De Staat te horen krijgen. Regisseuse Dana Nechushtan vindt dat de nummers van De Staat, met name van het album I_CON, perfect bij de sfeer van de serie passen.

“Het is heel bijzonder als muziek van één specifieke band of muzikant zich als vanzelf aan de serie opdringt", vindt regisseuse Nechushtan. "We begonnen met het nummer Devils Blood en kwamen zo steeds weer bij nummers van De Staat uit. Het paste zo één op één, dat we de stoute schoenen hebben aangetrokken en Torre gevraagd hebben de leadermuziek te verzorgen. Hier is, in samenwerking met Janne Schra, het prachtige Reap What We Have Sown uit voort gekomen.”

Ook frontman Torre Florim is heel erg blij met deze bundeling van krachten: "Het komt niet vaak voor dat je een samenwerking kan doen met een Nederlandse serie van deze kwaliteit. Om op deze manier, en in deze hoeveelheid met onze nummers te kunnen bijdragen aan de sfeer en identiteit van zo'n productie, is voor mij absoluut een eer."

"Andersom werkt het voor mij ook", zegt Florim. "Onze nummers staan in een nieuw en ander daglicht, wat onze muziek ook weer extra diepgang geeft. De combinatie voelt heel logisch: In Hollands Hoop zit een combinatie van grimmigheid en humor die je ook terugvindt in De Staat."

Vanavond in 3voor12 Radio!

Janne Schra en Torre Florim waren woensdag 24 september te gast bij De Wereld Draait Door om het nummer Reap What We Have Sown voor het eerst ten gehore te brengen. De release van Reap what we have sown is zaterdag 27 september. Vanavond zal de song zijn radiopremiere krijgen in 3voor12 Radio. 

Over Hollands Hoop:
Hollands Hoop ging afgelopen weekend in première in de Oosterpoort in Groningen, waar de serie zich ook grotendeels afspeelt. Aankomende week beleeft de serie haar publiekspremière tijdens Nederlands Film Festival in Utrecht, waar de serie meedingt naar een Gouden Kalf voor televisiedrama. In de hoofdrollen zijn te zien Marcel Hensema, Kim van Kooten, Martijn Lakemeier, Peter Paul Muller en Cynthia Abma. Hollands Hoop wordt geproduceerd door Lemming Film in coproductie met de NTR, VARA en de VPRO en wordt mede mogelijk gemaakt door het Mediafonds. De achtdelige serie is vanaf zaterdag 27 september wekelijks te zien om 21:05 uur op NPO 2.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12