Ruim aanbod aan muziek op Nederlands Film Festival 2014 Ruim aanbod aan muziek op Nederlands Film Festival 2014

Redactie selecteert beste muziekevents op NFF

, 3voor12 utrecht / Kelly Leeuwis

Ruim aanbod aan muziek op Nederlands Film Festival 2014

Redactie selecteert beste muziekevents op NFF

3voor12 utrecht / Kelly Leeuwis ,

Dit jaar bedient Nederlands Film Festival ook de (film)muziekliefhebbers op haar wenken. Dit doet NFF met een uitgebreid muziekprogramma, met daarin onder andere Metropool Orkest, 48 Hour Music Project en Eric Corton. "Muziek bepaalt voor een belangrijk deel het succes van een film. Het verdient daarom aandacht," aldus Willemien van Aalst, directeur van het NFF. Om het je gemakkelijk te maken, heeft 3voor12 utrecht een selectie gemaakt van de leukste muziekevents op NFF.

NFF Videoclip Sessies - De clip als experiment
Job de Wit (Fullscreen) en Wilbert Mutsaers (3FM) gaan deze middag in gesprek met regisseurs, vormgevers, producenten en artiesten over het belang van videoclips voor experiment, beeldcultuur en talentontwikkeling in Nederland. Zo laat vormgeversduo Lerners & Sander zien hoe animatie en beeldcultuur centraal staat in hun clip Elektrotechnique, toont Utrechter Sofie Letitre delen van haar nieuwe werk en bespreekt regisseur Jeroen Hofs (Eboman) zijn laatste clip voor Laidback Luke. Tussendoor laten de Moderators hun favoriete Nederlandse videoclips zien.
Wanneer: donderdag 25 september, 15.00 uur
Waar: TiVre, Pandora
Entree: € 5
Meer informatie 


NFF Videoclipsessies met Job de Wit

Saman Kesh, tweevoudig winnaar van de SXSW videoclip award en regisseur van spraakmakende videoclips voor ondere andere Basement Jaxx en Placebo, is voor speciaal voor het NFF in Nederland. Muziekjournalist Job de Wit zal met hem in gesprek gaan over zijn werk, waarin vooral de visuele en narratieve kracht van zijn videoclips aan bod komt.
Wanneer: donderdag 25 september, 19.00 uur
Waar: TiVre, Pandora
Entree: € 5
Meer informatie 

3FM Serious Talent
Tijdens het NFF heeft 3FM een eigen podium waar hun 'serious talents' optreden. De artiesten spelen elke avond in de NFF Talkshow hun favoriete filmmuziek, gevolgd door een optreden met eigen werk.
Programma: Bells of Youth (25/09), Julius en Hunting the Robot (27/9), Eveline Vroonland (28/9), Tommy Ebben (29/9), Kovacs (1/10), The Benelux (2/10).
Tijdstip: 23.30 uur
Waar: TiVre, Pandora
Entree: vrij toegankelijk
Meer informatie  

NFF Soundtrack Show met Eric Corton
Film, muziek en filmmuziek. 3FM’s Eric Corton interviewt de componisten en muzikanten van de soundtracks en filmhits van toen én nu, en laat een aantal van hen optreden. Met o.a. Djurre de Haan, Fons Merkies en Job Roggeveen.
Wanneer: zaterdag 27 september, 19.30 uur
Waar: TiVre, Pandora
Entree: € 9,50
Meer informatie 

Sunwriters Songday
Speciale festivaleditie van het Utrechtse Sunwriters Songday, dat normaliter georganiseerd wordt in Café De Stad. Kleine, intieme optredens van voormalige Serious Talents Eveline Vroonland, Qeaux Qeaux Joans en Sunday Sun.
Wanneer: zondag 28 september, 17.00 uur
Waar: TiVre, Festivalhart
Entree: vrij toegankelijk
Meer informatie 

Songs in film
Filmmuziek zonder film, maar live uitgevoerd door drie bekroonde en geroemde componisten/muzikanten: Henny Vrienten, Vincent van Warmerdam en Djurre de Haan. Uniek en eenmalig concert.
Wanneer: zondag 28 september 20:00 uur
Waar: TiVre, Cloud Nine
Entree: € 15
Meer informatie 

48 Hour Music Video | Vertoning & Prijsuitreiking
Tijdens het 48 Hour Music Video Project worden filmploegen en muzikanten aan elkaar gekoppeld om samen in 48 uur een videoclip te maken. Dit jaar doen er zes teams mee, met bands als The Medics, Big Hare en The Q!. Zij gaan komend weekend aan de slag, om op dinsdag 30 september hun ingeleverde clip op het grote doek terug te zien. Een vakjury maakt aan het eind van de avond de winnaars bekend. In samenwerking met 3voor12/Utrecht.
Wanneer: dinsdag 30 september 21.00 uur
Waar: Rembrandt 3
Entree: € 9,50
Meer informatie 

De Nieuwe Wildernis met het Metropole Orkest
De makers van De Nieuwe Wildernis filmden twee jaar lang in de Oostvaardersplassen. Het leverde indrukwekkende beelden op van ongerepte wildernis in een klein en dichtbevolkt land. Speciaal voor het NFF worden deze beelden ondersteund door live muziek van het Metropole Orkest.
Wanneer: woensdag 1 oktober 20.00 uur
Waar: TiVre, Grote Zaal
Entree: € 25
Meer informatie 

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12