3voor12 Radio was live op het Nederlands Film Festival! 3voor12 Radio was live op het Nederlands Film Festival!

Kijk hier de fragmenten terug

, Sjoerd Huismans

3voor12 Radio was live op het Nederlands Film Festival!

Kijk hier de fragmenten terug

Sjoerd Huismans ,

Het Nederlands Film Festival (NFF) stond donderdag in het teken van muziekfilms en videoclips, en 3voor12 Radio deed daar graag aan mee! Aansluitend bij de NFF Videoclip Sessies vanmiddag, stonden videoclips centraal. Je kon van alle nummers de clip meekijken via NPO 101. Habbekrats en TopNotch schoven aan, we hadden het over de nieuwste trend lyric video's en bovendien was het na 12 uur 's nachts tijd voor x-rated clips.

Radio maken over video, het gaat vanavond gebeuren. Via de stream op NPO 101 kun je van alle nummers in de playlist de videoclip erbij zien. Hoe gaat de avond er verder uit zien? In het eerste uur van de uitzending (22-23 uur) schuiven Julius Ponten (Habbekrats) en Farid Benmbarek (TopNotch) aan om het te gaan hebben over de vraag: investeren artiesten wel genoeg in videoclips?

In het tweede uur (23-00 uur) gaan we het hebben over de nieuwste trend op het gebied van videoclips: lyric video's! Je kent misschien wel die amateuristische YouTube video's gemaakt door fans, waarin je de tekst ziet meelopen met het nummer. Tegenwoordig houden serieuze clipmakers en platenmaatschappijen zich hier echter ook mee bezig, denk bijvoorbeeld aan de lyric video van Katy Perry's Roar waarin je de tekst in een WhatsApp-gesprek verwerkt ziet. We bellen hierover met Niels Bourgonje, die lyric video's maakte voor onder meer Passenger en Daniel Bovie. 

In het derde uur (00-01 uur) zal Bells Of Youth, die eerst op de NFF talkshow spelen, in een keer door naar de 3FM studio in TivoliVredenburg gaan om een paar akoestische liedjes in 3voor12 Radio te spelen. Bovendien is het dat uur tijd voor 3voor12 Radio X-Rated @ NFF. Ken je nog die clips die vroeger na 22:00 op MTV te zien waren? Dat dus.

3voor12 Radio is vanaf 22 uur te horen op 3FM, of kijk mee op NPO 101 om ook de clips te zien. En mocht je in de buurt zijn, kom dan vooral even naar de (gratis toegankelijke) foyer van de Pandora-zaal op de zesde verdieping van TivoliVredenburg te Utrecht, want vanaf daar zenden we live uit. 
 

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12