Popronde met Hollandse Nieuwe-podia in Leeuwarden, Venlo en Oss

Drie steden, zeven Hollandse Nieuwe en drie podia in onder meer Romein

Ingmar Griffioen ,

De Popronde stormt donderdag Leeuwarden binnen en voor een sterk bezet Hollandse Nieuwe podium moet je Poppodium Romein bezoeken. April, Orange Skyline, Coppersky en The Afterveins spelen daar namelijk! Vrijdag de 24e zoekt de Popronde het een stuk zuidelijker: in Venlo is Central de plek waar je Close Up en Stuart Mavis aan het werk ziet. Die laatste treedt ook zaterdag in Ruig in Oss aan, evenals Bixby.

Leeuwarden, donderdag 23 oktober:
Met 25 acts op 10 locaties herbergt Leeuwarden een van de kleinere Poprondes, maar wel een fors HN-podium in Romein dus! Afsluiten doe je vanaf middernacht met capcap...cap en The Black Cult in muziekcafe De Gloppe of als je minder gitaar wil: met Van Rossum Electrowerken in Hemingway (vanaf 1.00).

3voor12 Hollandse Nieuwe Podium: Poppodium Romein, Bagijnestraat 59.
20.30 - APRIL
21.30 - Orange Skyline
22.30 - COPPERSKY
23.30 - The Afterveins

Venlo, vrijdag 24 oktober:
Venlo zet zichzelf op de kaart met zo'n dertig optredens op vijftien speelplekken. Afteren doe je in het gloedjenieuwe poppodium Grenswerk met Charrles en Just Regular Guys. Vanaf 1.00 uur en dat komt mooi uit, want dan ben je net Central aan de Markt uitgerold waar je Hollandse Nieuwen Stuart Mavis en Close Up aan het werk zag.

3voor12 Hollandse Nieuwe Podium: Central, markt 22.
22.30 - Stuart Mavis
00.00 - Close Up

Oss, zaterdag 25 oktober:
32 acts op zestien locaties en liefst acht middagse preview concerten! Jazeker, Popronde Oss gaat al om 13.45 uur los met Trio Escobar in Centrum Heuvelplein. Voor het HN-podium moet je ook op de Heuvel zijn: Stuart Mavis en Bixby treden op in Ruig. Twee afterparty's: April en Steye & The Bizonkid spelen vanaf 23.45 uur in Fellini's en Just Regular Guys om 0.30 uur in Tijn.

3voor12 Hollandse Nieuwe Podium: Ruig, Heuvel 28.
21.15 - BIXBY
22.45 - Stuart Mavis