Nieuw op 3voor12 Radio: PAUW, Feis, Afterpartees en Triggerfinger

PAUW met Shambhala 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

Een drukke week vol gasten in 3voor12 Radio: dinsdag komt rapper Typhoon zelfs langs als heuse co-host! Die dinsdag live op de speelplaats de Nederlandse retrorockers PAUW, woensdag de Britse triphopband Lamb en donderdag de Rotterdamse rapper Feis. Verder kaarten voor het festival Where The Wild Things Are, De Definitie van Hiphop in 013, Interpol in de HMH en Shamir in de OT301. Nieuw op de playlist deze week tracks van de Rotterdamse rapper Feis, de Nederlandse garagerockband Afterpartees, de Belgische rockband Triggerfinger, en de gitaarband PAUW, die met hun debuutsingle Shambhala de 3voor12 Single van de Week scoren.

De 3voor12 Single van de Week:
PAUW - Shambhala (Goomah)
Niet te verwarren met de latenight talkshowhost. PAUW is een jong Nederlands trio dat de sixties en seventies omarmt. Op deze debuutsingle mengen ze dat met Oosterse klanken, het gaat dan ook over een mytisch koninkrijk. PAUW is de meest gebekte band in het reizend bandjescircus Popronde.

Nieuw op de playlist van 3voor12:

Feis ft. Winne - Superman (TopNotch)
De saxofoon is weer terug. Dat hoor je ook in deze single van de Rotterdamse rapper Feis, die jarenlang les kreeg van Winne. Nu is het tijd om zelf naar de voorgrond te treden met zijn debuutalbum Hard Van Buiten, Gebroken Van Binnen. Feis staat op het 3voor12 Podium op Noorderslag.

Triggerfinger - Off The Rack (Excelsior)
De HMH hebben ze in december al bijna gevuld. De Belgische rockband heeft een live reputatie van jewelste opgebouwd in Nederland. Dit is alweer de derde single van hun vierde album By Absence Of The Sun voor de band die doorbrak met hun theekopjespercussie-cover van I Follow Rivers.

Afterpartees - Girls Like You (Excelsior)
Lekker gararagerocken kunnen ze ook in Limburg. Dat wisten we al via de debuutsingle First/Last van Afterpartees, die het al schopte tot dagrotatie op 3FM. Tijdens Pinkpop werden ze getekend door het label Excelsior en nu brengen ze tijdens Noorderslag hun debuutalbum Glitter Lizard uit.​

Verder op de 3voor12 Radio playlist:
De Staat - Input Source Select (Cool Green, 4e week)
Oliver Light Years Away (Fool’s Gold, 4e week)
John Coffey - Broke Neck (V2, 3e week)
Catfish & The Bottlemen - Cocoon (Caroline, 3e week)
Shamir - On The Regular (V2, 3e week)
Run The Jewels ft. Zack de la Rocha - Close Your Eyes (And Count To Fuck) (Mass Appeal, 2e week)
Temples - Move With The Season (PIAS, 2e week)

​3voor12 Album van de Week
Joris Voorn - Nobody Knows (GREEN/NEWS)

3voor12 Radio is elke doordeweekse avond tussen 10 en 01 uur op 3FM met Roosmarijn Reijmer.