10 jarig jubileum van De Jeugd Van Tegenwoordig in de HMH

Willy Wartaal: "Ik had €500,- zwart over gehad om Yayo en Vjèze lam bezig te zien op het podium vanuit de coulissen"

Tim van der Steen ,

Waar was jij toen Watskeburt viel? Er vielen geen doden gelukkig, maar een bom was het wel. Tien jaar geleden maakte De Jeugd Van Tegenwoordig naam met de track, volgens critici een one-hit-wonder. Niets bleek minder waar, we zijn nu tien jaar en vier albums verder en dat gaat groots gevierd worden in de Heineken Music Hall op 11 juni 2015. "Dat wordt heel leip. Ik ga nummers op een witte vleugel ten gehore brengen, dus dat" Roosmarijn belde met Willie Wartaal over de hoogte- en dieptepunten in hun carrière.

Watskeburt was tien jaar geleden het startschot voor de carrière van De Jeugd Van Tegenwoordig. Roosmarijn belt met Willie Wartaal over dit jubileum dat groots gevierd zal worden in de HMH. "Tien jaar is lang hè? We kunnen ook niet alleen de HMH doen volgend jaar, we komen sowieso met een nieuw album."

In die tien jaar ging uiteraard niet alles over rozen. Zo was er in de beginjaren een show waar Wartaal niet eens bij was, hij zat vast op de snelweg. Faberyayo was toen aardig dronken, Vjèze Fur was nog veel verder heen en deed een slingerapendans aan twee palen. "Een dieptepunt? Nee man, ik had €500,- zwart over om dat vanuit de coulissen te kunnen zien."

Absolute hoogtepunten waren er ook, de eerste keer Lowlands bijvoorbeeld. "Ik had nog nooit van Lowlands gehoord en we speelden in de Bravo. Ik dacht nog, die krijgen we nooit vol, maar we maken er wel een feestje van. Een half uur voor de show stond het stampvol! Ik werd zo zenuwachtig, ik kon niet meer praten."

Het succes van de afgelopen jaren moet natuurlijk worden gevierd. "Die show in de Heineken Music Hall is de allergrootste die we ooit hebben gedaan. Het wordt echt leip, ik ga nummers op een witte vleugel ten gehore brengen, dus dat." 

Op 11 juni 2015 is het jubileum van De Jeugd Van Tegenwoordig in de HMH.