Mysterieuze buzzact Bea brengt EP uit in Paradiso en niemand weet wie ze is

600 belangstellenden voor show in kleine zaal

Tim van der Steen ,

Er was nog vrijwel niets over Bea bekend toen in maart haar track Breadwinner op Soundcloud verscheen, vergezeld door een intrigerende persfoto. Deze werden direct opgepikt door internationale media als The Guardian, The Fader en BBC Radio 1, en zette haar ook bij 3voor12 in de kijker. Veel meer dan dat en haar geboortedatum brengt Bea bewust niet naar buiten. Vanavond in de kleine zaal van Paradiso presenteert de zangeres haar EP Good Thinking, die zij maakte in samenwerking met Tim van Berkenstijn aka Benny Sings.

“Ik vind het erg leuk om dingen heel goed door te denken, daarom ga ik voorzichtig om met mijn identiteit.” Dat haar persoon een geheim blijft, betekent niet dat Bea een alter-ego is. “Ik blijf juist heel dicht bij mijzelf, ik refereer ook niet aan mode of politiek.”

Haar debuut-EP Good Thinking nam ze op met de bekende Amsterdamse producer/zanger Benny Sings. “Ik heb Tim Berkenstijn twee jaar geleden ontmoet. Hij stuurde mij een mail toen ik op reis was door Australië, of ik in zijn studio langs wilde komen. Ik heb geen idee hoe hij mij gevonden heeft.” Bea had eerder wel met dj’s gewerkt, maar dat gaf niet de voldoening die zij zocht. “Het leek mij interessant om met een producer te werken. We hebben alles samen gemaakt, ik was niet alleen vocalist. Ook de basismelodieën hebben we samen uitgewerkt. We hebben ongeveer anderhalf jaar aan materiaal gewerkt, op Good Thinking staat maar een kwart hiervan.” Het resultaat is atmosferische loungepop. Dromerig, met vocalen die raken aan Lana Del Rey.

Vanavond lanceert Bea haar EP in Paradiso tijdens een gratis show. Op Facebook zijn hiervoor inmiddels al bijna 600 aanmeldingen, zoveel passen er niet eens in de kleine zaal. ”Het is heel bijzonder. Ik vind het ook heel spannend, ik heb nog nooit zoiets gedaan. Vol is vol, dus je moet op tijd zijn. Ik hoop maar dat mijn vrienden binnen komen.”

Bea’s EP Good Thinking staat nu al bij ons op de Luisterpaal. Paradiso doet de deuren van de kleine zaal vanavond open om 22.00 uur voor de releaseparty.