Utrecht krijgt indoor Pitch-broertje met Catch Utrecht krijgt indoor Pitch-broertje met Catch

31 oktober in drie zalen in TivoliVredenburg

, Atze de Vrieze

Utrecht krijgt indoor Pitch-broertje met Catch

31 oktober in drie zalen in TivoliVredenburg

Atze de Vrieze ,

Mysterieuze posters op Pitch afgelopen weekend: Catch staat erop, in het herkenbare lettertype van Pitch. Daaronder een datum en een plek: TivoliVredenburg 31 oktober 2014. Krijgt Utrecht een indoor broertje van Pitch? Daar lijkt het sterk op. Pitch-programmeur Maurice Spijker en Michiel Peeters van TivoliVredenburg leggen uit: "Het gaat plaatsvinden in drie zalen van TivoliVredenburg, inclusief de tussenruimtes."

In vier edities tijd is Pitch uitgegroeid tot een van de kroonjuwelen van de Mojo festivalkalender. Neem het danceprogramma van Lowlands, verdubbel het, en zet het neer op een van de meest karakteristieke locaties van Nederland, het Westergasterrein in Amsterdam. Nu is het tijd voor een satellietversie. In Utrecht leefde intussen de wens om serieus gebruik te maken van de mogelijkheden van het nieuwe pand, met meerdere zalen naast elkaar. Het nieuwe evenement gaat geen Pitch heten, maar Catch.
 
"We wilden toch onderscheid maken", zegt Maurice Spijker van Mojo. "Het is echt iets anders, zo'n festival als dit, buiten, in de zomer. Catch is een samenwerking tussen Mojo en Tivoli, ik zou niet willen beweren dat wij als Mojo TivoliVredenburg overnemen. De capaciteit is ook anders, en daarmee de budgetten. We gaan gebruikmaken van de Cloud 9, Pandora en Ronda-zalen, inclusief de tussenruimtes. Bij elkaar biedt dat ruimte aan zo'n 3.500 mensen. We kunnen geen acts als Massive Attack of Die Antwoord boeken, maar zullen meer underground zijn." Wel overeenkomend met Pitch is de sterke focus op live-acts.
 
TivoliVredenburg is afgelopen donderdag officieel geopend door koning Willem-Alexander.  Twee weken eerder, op 21 juni, vond een festival plaats waarbij alle zalen van het gebouw in gebruik waren. In de maanden daarvoor werd al flink getest. "In april waren de eerste dance-feesten", vertelt Michiel Peeters. "Dat bevalt heel goed. We hebben meteen een aantal acts gehad die we in Tivoli nooit zouden krijgen, zoals Nina Kraviz, Chris Liebing en Flying Lotus. De Helling is daarvoor te klein, het geluid 's nachts in Oudegracht te slecht. Nu is het veel leuker om een feestje te bouwen. De sfeer in het gebouw moet nog wel een beetje verbeterd worden. Zo is het gebouw zo goed geïsoleerd dat je geen muziek uit de zaal hoort komen, totdat iemand de deur open zet. Dat is heel anders dan in Tivoli Oudegracht, waar je al bijna in de zaal stond als je je jas ging ophangen. Maar dat moet zich allemaal gaan ontwikkelen."
 
Namen maakt Catch op dit moment nog niet bekend. "Dat wordt augustus", zegt Spijker. "Maar een groot deel is al wel geboekt."
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12