FAME Plaza viert downloadverbod

Amsterdamse platenzaak: "Koop weer legaal!"

Atze de Vrieze ,

FAME Plaza viert komend weekend het downloadverbod. De Amsterdamse platenzaak geeft korting op het hele assortiment (minus het Record Store Day materiaal) onder het motto: "Koop weer legaal!" Arthur ter Braak van FAME: "We doen vaker kortingsactie voor vaste klanten, nu voor iedereen die binnenkomt."

In een Facebook bericht stelt de winkel: "Je zult het ongetwijfeld hebben mee gekregen; illegaal downloaden is per direct verboden. Goed nieuws, vinden wij, omdat het verzamelen van het fysieke product veel leuker is. Bovendien krijgt de artiest dan weer eerlijk betaald voor zijn werk. Om dit heugelijke nieuws te vieren geven we bij FAME Plaza het hele paasweekend meer korting dan we ooit hebben gegeven op het gehele assortiment!" Dat wil zeggen: het hele assortiment min het Record Store Day materiaal. "Anders concurreren we met de rest, en dat is nou net niet de bedoeling van die dag."
 
Volgens Arthur ter Braak denken veel mensen 'ten onrechte' dat muziek in de winkel kopen duur is. "Als je de gemiddelde Nederlanders vraagt wat een cd kost, zegt hij vermoedelijk 20 euro, maar dat is allang niet meer zo. En een nieuwe film ligt tegenwoordig ook voor niet meer dan 15 euro in de schappen, na twee maanden duikt hij onder de 10 euro. Ik heb hier in de winkel duizenden titels voor 5 euro of minder." Veel muziekliefhebbers zijn niet blij met het downloadverbod, maar Ter Braak is niet bang zijn klandizie op stang te jagen. "Ik denk echt dat het anders ligt bij mensen die bij ons komen. En tegen de anderen zeg ik graag: kom weer eens langs!"