Pinkpop: Afterpartees blijven echte Limburgers

Band neemt in eigen provincie waardig afscheid van drummer Teun

Tekst Stan Steeghs, Foto's Jelmer de Haas ,

“Naast een eigen vlaaienwinkel is de jongensdroom van elke Limburger om op Pinkpop te spelen.” Aldus de band zelf, met het nodige sarcasme. De mannen van Afterpartees nemen zichzelf niet te serieus, maar de muziek is daarentegen zeer serieus te nemen. Afgelopen maanden veroverde de band uit het Horst de harten van vele Nederlanse muziekliefhebbers. In mei deden zij zelfs The Great Escape Festival aan, en dat zonder albumrelease. De band is ooit begonnen als Weideroosjes en vandaag mag uitgerekend Marco Roelofs de dorpsgenoten aankondigen. Voor drummer Teun een bijzonder optreden. Deze week maakte de band bekend dat het optreden op Pinkpop zijn laatste zal zijn.

HET CONCERT:

Afterpartees, Pinkpop Stage 4, zaterdag 7 juni 2014

DE ACT:

Noordlimburgse garagepop met als middelpunt Niek ‘Nakkie’ Nellen. Het is een feestje om deze mannen live aan het werk te zien. Alleen de moves van de frontman zijn al de moeite waard. Maar laten we ook niet de rest vergeten. De band is in een jaar tijd gegroeid tot een van de beste Nederlandse live-bands, al laten ze hier en daar wel een steekje vallen.

HET NUMMER:

Met afsluiter One Track Mind, een cover van Johnny Thunders, haalt de band alles uit de kast. Deze harde powerpopsong is het hoogtepunt van de show.
 

HET MOMENT:

Als Drummer Teun voor de allerlaatste keer mag aftikken pakt zanger Niek hem vol op de bek. Met deze afscheidszoen weet de zanger de lachers op zijn hand te krijgen.
Aan het einde van de show wordt de drummer vijf minuten vooraan op het podium in de schijnwerpers gezet. Er worden confettiknallers afgeschoten onder een warm applaus.

HET PUBLIEK:

Het liep niet storm voor deze show van de Afterpartees. De band moet het doen met een halfgevulde tent. Voor het podium staat een aantal dansende jonge meisjes. Hier en daar wordt er voorzichtig gehuppeld, maar voor de rest blijft het redelijk rustig.

HET OORDEEL:

Afterpartees is in Limburg de absolute top, in de rest van het land is nog een weg te gaan, maar het gaat niet heel lang meer duren of ze behoren tot de eredivisie van de Nederlandse popmuziek.

DE FOTO: