#MM14 Larry Gus zorgt voor opstopping #MM14 Larry Gus zorgt voor opstopping

Energieke Griek stuitert door de foyer

, Atze de Vrieze

#MM14 Larry Gus zorgt voor opstopping

Energieke Griek stuitert door de foyer

Atze de Vrieze ,

Ken je die reclame met dat liedje van José Gonzales erin nog, met al die fel gekleurde stuiterballen die door de straat razen? Dat gevoel krijg je ongeveer bij de hyperactieve Larry Gus in de hal van de Schouwburg. Vervang die stuiterballen dan nog even door Grieks servies, en je hebt de sfeer ongeveer te pakken. Steeds meer mensen raken in de ban van dit wonderlijke natuurfenomeen, waardoor een compleet verkeersinfarct ontstaat in de hal.

HET CONCERT:
Larry Gus, Motel Mozaique, Schouwburg hal, zaterdag 05-04-2014

DE ACT:
De kleine Griek Larry Gus (Panagiotis Melidis) dankt zijn boeking hier aan een overweldigend leuk optreden op Eurosonic, waarbij zelfs iemand door haar knie ging van enthousiasme. Tot dat moment was er met zijn gelaagde samplepop niet zo veel gebeurd, ondanks dat zijn album verscheen op het toonaangevende DFA label. Gus treedt in zijn eentje op, maar zijn performance is bepaald niet saai om naar te kijken.

HET NUMMER:
Ook vanavond blijkt Night Patrols het beste nummer, met een slimme soul sample, een onweerstaanbare bashook, Larry's wilde vocalen en nog wildere drums. Hij bouwt het lekker uit, ogenschijnlijk geïmproviseerd, maar in feite behoorlijk secuur. Regelmatig meen je ergens een oosterse flard te horen, of een element dat je helemaal niet geografisch kunt plaatsen. Genoeg te horen in elk geval.

HET MOMENT:
Naast zijn tafel vol samplers en drumcomputers staat ook nog een echte trommel. Gus trommelt er hetzelfde ritme op als hij al had ingestart, maar dan nog wat harder en wilder. Als hij zich even ondraait rollen de stokjes op de grond. Gus gaat door de knieën en beweegt een halve meter achteruit, zonder meer dan één hand van de knoppen te halen. Hij legt de stokjes terug, draait de muziek weg, gooit er een vocale uithaal tegenaan, klapt de bas terug en oogst een euforisch gejoel.

HET PUBLIEK:
Er staat iemand in uniform met een trommel op de eerste rij bij Larry Gus, om hem na ieder nummer een soort ereroffel te geven. Terecht natuurlijk. De man in kwestie heeft een grotere glimlach op zijn gezicht. Dat geldt voor iedereen op de eerste rijen. Sommige mensen staan zo vervaarlijk te grijnzen dat hun gezicht wel eens blijvend in deze stand zou kunnen blijven staan. Verderop is het wel druk, maar is men toch meer toeschouwer dan deelnemer. Heel anders dan toen Larry Gus op Eurosonic speelde en iedereen zich gek danste.

HET OORDEEL:

Larry Gus heeft zelfspot hoog in het vaandel. Op Eurosonic noemde hij zijn vaderland nog 'het kontgat van Europa', hier zet hij zichzelf een beetje te kakken. "Ik moet een shirt uit doen, het zweet loopt over mijn tietjes." Grappig, die tietjes lijken in de afgelopen maanden kleiner geworden te zijn. Wat we voorspelden in januari kwam uit: deze freaky Griek is zich écht slank aan het dansen. En ons erbij. Vind je het gek, met al die dolle optredens. Nieuwe afspraak op Best Kept Secret. Tegen die tijd heeft hij op zijn minst het afgetrainde lichaam van Hercules.

DE TWEET:

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12