#MM14: Girls In Hawaii houdt dienst in De Kathedraal

Belgische band heeft zichzelf hervonden na tragisch ongeval

Tekst: Joris Telgen Foto's: Dennis Wisse ,

Het gaat goed met de popmuziek in België. Het aantal goede bands, die ook in Nederland op vele podia staan, neemt alleen maar toe. Ook Girls In Hawaii mag genoemd worden. Ze doen denken aan landgenoten Balthazar en Deus. In september 2013 brachten ze Everest uit, hun derde plaat. Het is de eerste release na een tragische ongeval in 2010 waar Dennis Wielemans, drummer van de band en broer van zanger Antoine Wielemans, op achtentwintigjarige overleed bij een auto-ongeluk.

HET CONCERT:
Girls In Hawaii, Motel Mozaïque, De Kathedraal, zaterdag 5 april

DE ACT:
Girls In Hawaii maakt mooie, gelaagde indie pop liedjes met verweven gitaarpartijen, strakke drums, lekkere dansbare basgitaarlijnen en synthesizerpartijen. Soms klein en ingetogen, soms theatraal. Ook binnen de nummers is veel dynamiek aanwezig. Hoogtepunten worden afgewisseld met instrumentale stukken. De meerstemmige zangpartijen, wellicht het sterkste aspect van de band, zijn zuiver en vermengen perfect met de muziek.

De band bestaat uit zes leden die het gehele optreden geconcentreerd staan te spelen. Ze zijn zo serieus bezig dat er weinig ruimte is voor publieksinteractie. Hierdoor levert het optreden van Girls In Hawaii in aan spontaniteit. Hier een daar wordt dit patroon doorbroken als de zanger naar het publiek toeloopt of de gitarist op zijn versterker gaat staan. Het blijft bij een aantal momenten.

HET NUMMER:
Flavor, met dat strummende gitaarintro. Zodra het nummer wordt ingezet, begint het publiek te juichen.
 

HET PUBLIEK:
Ook in Nederland heeft Girls In Hawaii veel aanhang, zo blijkt, want er wordt gejuicht, geklapt en het valt op hoeveel mensen in de zaal de teksten kennen. Girls In Hawaii heeft het dan ook vanaf het begin voor elkaar. De volle zaal wordt moeiteloos ingepakt.

HET OORDEEL:
Girls In Hawaii staat er weer. Met Everest hebben ze een sterk album uitgebracht en vandaag is gebleken dat het ook live uitstekend uitpakt. Ze zetten hier een professionele show neer. De opbouw van het concert is goed. De band speelt het repertoire zo goed als foutloos. Het publiek geniet van elk nummer. Het is mooi om te zien dat de band dit voor elkaar heeft gekregen. Hulde.

 

DE FOTO: