#MM14: George Ezra is er voor de meisjes #MM14: George Ezra is er voor de meisjes

Britse hype blijkt meer dan terecht

, Tekst: Klaas Bakker Foto's: Marcel van Leeuwen

#MM14: George Ezra is er voor de meisjes

Britse hype blijkt meer dan terecht

Tekst: Klaas Bakker Foto's: Marcel van Leeuwen ,

Negentien jaar oud, twee EP’s en een radiohit waar je u tegen zegt. Nee, het zit George Ezra allerminst tegen en dat zal met een aanstaand album niet minder worden. Op Motel Mozaique mag George Ezra voor de tweede keer dit jaar aan het Nederlandse publiek laten zien dat hij de hype meer dan waard is.

HET CONCERT:
George Ezra, De Gouvernestraat, Motel Mozaique, zaterdag 5 april 2014.

DE ACT:
Wat is er nog niet geschreven over George Ezra? Nou, in korte bewoordingen nog één keer dan: de 19-jarige George Ezra behoort volgens de BBC bij de Sound of 2014, brak door met zijn hit Budapest en speelt ondertussen half Europa plat. Het is aandoenlijk dat zijn zusje mee is op tour voor de merchandising, maar schijn bedriegt wel een beetje. George Ezra heeft een uitgekiende strategie achter zich en meer verschillende merchandise artikelen dan uitgebrachte EP’s.

HET NUMMER:
Mag Budapest het grote, bekende liedje zijn, met Did You Hear The Rain? maakt de Brit de meeste indruk. Hij sluit er zijn set mee af en laat er het publiek mee zien tot waar hij het beste toe in staat is. Warm, dreigend en een stem vol soul springt de titeltrack van zijn eerste EP er het meeste uit vanavond.

HET MOMENT:
Het gebeurt na elk liedje weer. Het meisje (van een jaar of 15, 16) recht voor George klapt uitbundig voor het zojuist gespeelde liedje en ondertussen durft ze hem haast niet aan te kijken uit verlegenheid. Ze zingt alles mee en verschiet een klein beetje van kleur als het stiekem toch lukt om oogcontact te krijgen. De zaal staat vol met gelijke gevallen en het is precies waar George Ezra zijn succes vandaan heeft. Zijn liedjes, zijn stem. Ze zijn er voor de meisjes.

HET PUBLIEK:
De Gouvernestaat is vanavond afgeladen voor George Ezra. Het overgrote gedeelte wil weleens zien waar hij toe in staat is, naast de overbekende radiohit. Helaas komt een klein gedeelte juist voor dat ene liedje en kakelt het ondertussen vrolijk verder tot het moment dat Ezra Budapest ook daadwerkelijk inzet.

HET OORDEEL:
George Ezra was vanavond niet heel goed bij stem, maar het kon hem niet hinderen om toch een goede indruk te maken. De zanger uit Hertford vulde met zijn stem in zijn eentje het hele podium en weet inmiddels precies hoe hij de charmante prins moet vertolken. De roem is hem een tikje voorbijgesneld door zijn succes met Budapest, wat uitmondt in een publiek dat niet direct voor alle liedjes is gekomen. Hij zal er de komende maanden alleen maar meer mee te maken krijgen, maar gewapend met even zo goede, zo niet betere liedjes, zal de toekomst voor George Ezra er alleen maar beter uitzien.
 

DE FOTO:

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12