#MM14: Cashmere Cat brengt Perron in verleiding #MM14: Cashmere Cat brengt Perron in verleiding

Met de goedkeuring van Erlend Øye

, Tekst: Klaas Bakker Foto's: Marcel van Leeuwen

#MM14: Cashmere Cat brengt Perron in verleiding

Met de goedkeuring van Erlend Øye

Tekst: Klaas Bakker Foto's: Marcel van Leeuwen ,

Het houdt niet op met de aanwas van DJ’s die flink leunen op de mix van R&B, hiphop en trap. Stonden eerder Hudson Mohawk, Gaslamp Killer en Lapalux als exponenten van die scene op Motel Mozaique, vannacht is de beurt aan Cashmere Cat.

HET CONCERT: Cashmere Cat, Perron. Zaterdag 5 april 2014.

DE ACT:
Remixes van Lana Del Rey en 2 Chainz, de gratie van voorgangers als Rustie, Hudson Mohawke en Diplo en inmiddels alweer twee uitgebrachte EP’s. De Noor Magnus August Høiberg is het na het uploaden van een aantal bootlegs inmiddels allemaal overkomen en tourt nu, net als eerder genoemde voorgangers wereldwijd in clubs om de mix van R&B, futuristische hiphop, bass en trap.

HET NUMMER:
Hoezeer Cashmere Cat ook zijn best doet door een flink aantal van zijn eigen tracks te draaien, dé track van de avond is de remix van Miguel’s Do You… Het publiek herkent het vanaf de eerste kleine teaser die de Noor mixt en als de plaat uiteindelijk goed en wel valt, gaat de hele zaal los.

HET MOMENT:
Zo ongeveer halverwege de set die maar deels van de grond wil komen, duikt daar ineens een bekende lange man op achterin de zaal. Erlend Øye komt na zijn optreden in de Schouwburg polshoogte nemen bij zijn landgenoot en verdwijnt binnen tien seconden in uitbundige stemming de dansende menigte in. Magnus August Høiberg kan het onmogelijk zijn opgevallen, maar de set wordt er na de komst van Øye alleen maar beter door. Toeval bestaat niet. Voor vanavond dan.

HET PUBLIEK:
Ooit werd Cashmere Cat trap voor meisjes genoemd. Of dat ook echt zo is valt te betwisten, maar vanavond lijkt het alsof de vrouwen in de meerderheid zijn in Perron. De verleiding hangt in de lucht en dat komt niet alleen door de tracks die Cashmere Cat draait.

HET OORDEEL:
Wie vanavond in Perron stond, kwam maar voor één ding. Er moest gedanst te worden. Cashmere Cat lukt het om bij vrijwel de gehele zaal de voetjes van de vloer te krijgen. Ook al moet gezegd worden dat voorganger Ganz zijn rol als opwarmer voor hem goed vertolkt en het publiek daardoor in een goede stemming verkeerde.
 

DE FOTO:

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12