#MM14: Wild Beasts succesvolle afsluiter Kathedraal #MM14: Wild Beasts succesvolle afsluiter Kathedraal

Britse band speelt op hoogtepunt van bestaan

, Tekst: Klaas Bakker Foto's: Marcel van Leeuwen

#MM14: Wild Beasts succesvolle afsluiter Kathedraal

Britse band speelt op hoogtepunt van bestaan

Tekst: Klaas Bakker Foto's: Marcel van Leeuwen ,

Alle spotlights staan op zanger Hayden Thorpe als hij de openingswoorden van Mecca uitspreekt. “All we want is to feel that feeling again”. Het lijkt toeval dat de band opent met deze woorden, maar dat is het niet. Het blijken voorspellende woorden na afloop. Een optreden als dat van vanavond wil je vaker meemaken.

HET CONCERT:
Wild Beasts, Kathedraal, vrijdag 4 april 2014.

DE ACT:
Wild Beasts timmert al jaren geleidelijk aan de weg om de hemel te bestormen met haar kenmerkende donkere electrodisco en een indrukwekkende livereputatie. De band is nu terug met een vierde album, Present Tense, waarop de band meer dan ooit zichzelf is. Dat kwartje lijkt inmiddels ook gevallen bij de festivals, want de band mag vanavond het aan Motel Mozaique nieuw toegevoegde podium de Kathedraal afsluiten.

HET NUMMER:
Wanderlust. De repetitieve drum waaromheen het overige instrumentarium wordt gebouwd is indrukwekkend. Langzaam maar zeker wordt het publiek steeds dieper in de duisternis meegetrokken. “Don’t confuse me with someone who gives a fuck.” Sorry Hayden, voor het gemak doen we het vanavond even wel.

HET MOMENT:
Met een set die van begin tot eind strak in elkaar zit en zonder een te noemen minpunt is er tegelijkertijd geen moment dat er direct uitspat. Daarvoor was het niveau over de gehele linie goed genoeg. Dit is simpelweg Het moment om deze band te zien. Beter dan nu waren ze eerder nog niet.

HET PUBLIEK:
De Kathedraal staat vol als Wild Beasts begint en een uur lang blijft het bezoekersaantal gelijk. Ook al leek het publiek een beetje tam en stond het er hier en daar meer voor zichzelf dan voor de band, genoten is er zeker.

HET OORDEEL:
Wild Beasts mag de een na grootste venue van Motel Mozaique afsluiten en dat is niet voor niets. Dit is het moment om deze band te zien en Rotterdam heeft vanavond het geluk dat de band er ook alles aan heeft gedaan om de belofte in te lossen.
 

DE FOTO:

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12