#MM14: Psychedelica tot in perfectie bij Temples #MM14: Psychedelica tot in perfectie bij Temples

Gouvernestraat voor even in euforische staat van vervlogen tijden

, Tekst: Klaas Bakker Foto's: Marcel van Leeuwen

#MM14: Psychedelica tot in perfectie bij Temples

Gouvernestraat voor even in euforische staat van vervlogen tijden

Tekst: Klaas Bakker Foto's: Marcel van Leeuwen ,

Vanaf de openingsakkoorden en de drums tijdens Colour To Life is het al te horen. Hier wordt vanavond door Temples niets aan het toeval overgelaten om er een retestrakke show neer te zetten. De glittermake-up en dito shirt maken het sixties-plaatje compleet. En het publiek ging voor de bijl.

HET CONCERT:
Temples, De Gouvernestraat 1, vrijdag 4 april 2014.

DE ACT:
Sixties psychedelica met referenties naar The Byrds, The Beatles en recenter Tame Impala en Foxygen. Geen sinecure dus en Temples kan dan ook onmogelijk aan aandacht tekort zijn gekomen. Afgelopen anderhalf jaar speelde de band meer dan een handvol optredens in ons land en na vanavond komen daar ongetwijfeld net zoveel bij voor de komende periode.

HET NUMMER:
Single Mesmerise wordt, net als alle andere nummers, met loepzuivere precisie gespeeld. Het lijkt nonchalant wat de jonkies hier laten zien, maar in elk detail zit een hoorbare grondige voorbereiding. Dit is niet zomaar even een liedje spelen, dit is laten zien hoe perfectie in psychedelica kan klinken.

HET MOMENT:
Als na een gierend strak begin bassist Thomas Edison Warmsley aankondigt dat het volgend gespeelde liedje B-kant Ankh zal zijn, heerst er heel kort een unheimische sfeer. B-kantjes zijn doorgaan niet de meest hitgevoelige liedjes. Hoe anders is dat bij Temples. Ankh is een liedje dat duwt, schuurt en en maar blijft voortstuwen. Een onontdekte parel. Temples is zo’n band waarvan de B-kanten met gemak kunnen uitgroeien tot publieksfavoriet. En dat is voor niet veel bands weggelegd.

HET PUBLIEK:
Temples vervolgt de tour met een zeer verdiende overwinning op zak. De snikhete zaal zit rammetje vol en er is geen bezoeker die er ook maar over peinst om naar een andere band te verhuizen. Als Temples een sekte was geweest, waren er vanavond een paar honderd nieuwe toegewijde volgelingen toegevoegd.

HET OORDEEL:
Het geluid van Temples voelt wellicht ouderwets aan, live is deze band gewoon in het hier en nu aan het spelen. Gepaard met groots gemak en gevoel voor kleine experimentjes vliegt Temples vanavond geen enkele keer uit de bocht. Het optreden is buitengewoon goed. Wanneer er gas terug wordt genomen met het Kinks-achtige Keep In The Dark en Move With The Seasons lijkt het even de aandacht te verliezen, maar het einde (Mesmerise/Sand Dance/Shelter Song) is van grootse klasse. Temples mag door naar een volgend rondje door ons land in aanmerkelijk grotere zalen en festivals.
 

DE FOTO:

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12