#MM14 Sean Nicholas Savage: cultheld op sokken #MM14 Sean Nicholas Savage: cultheld op sokken

Curieuze zanger in de hal van de schouwburg

, Atze de Vrieze

#MM14 Sean Nicholas Savage: cultheld op sokken

Curieuze zanger in de hal van de schouwburg

Atze de Vrieze ,

Je loopt af en toe gekke dingen tegen het lijf op Motel Mozaique, en een karaokebar in de hal van de Schouwburg mag niemand verbazen. Maar dit is geen karaoke, hier staat Sean Nicholas Savage. Hij is Bryan Ferry in het lichaam van een BBC medewerker op sokken. De lippen rood geverfd, een pak met flodderige blouse. En hij staat te zingen als een 80s softpop God.

HET CONCERT:
Sean Nicholas Savage, Motel Mozaique, Schouwburg hal, vrijdag 04-04-2014

DE ACT:
Hij komt bepaald niet uit het niets, deze rare Canadees. Sean Nicholas Savage geldt als de spil van een scene rond het toonaangevende Canadese undergroundlabel Arbutus, thuis van onder andere Grimes en Doldrums. Hij mag dan ogen als een outsider, hij heeft ze kennelijk buitengewoon op een rijtje.

HET NUMMER:

Verbazingwekkend hoeveel goede liedjes met intelligente teksten de Canadees heeft. Het nieuwe Heartless, de Cyndi Lauper-achtige slijper She Looks Like You, echt goed. Savage laat zich begeleiden door een keyboard, waar niet zelden het demo-ritme achter de knop 'merengue' aangeklikt wordt. Songs eindigen steevast met een fade-out. Het allerbest is zo op het eerste gehoor het eveneens nieuwe liedje Naturally. Het staat op Savage's aanstaande achtste album Bermuda Waterfall. Je hoort het goed, achtste album. Sinds 2008.

HET PUBLIEK:
"Ik vind hem heel goed, maar ik kan niet naar hem kijken", klinkt het een paar meter van het podium. Twee vrienden die het wel helemaal snappen houden een programmaboekje voor haar ogen. Je kunt het iedereen vergeven die dit maar een vreemde paljas vindt, dat is hij namelijk ook. Kijk hem gaan, licht door de knieën, een vuistje, de spieren in zijn nek aanspannend.

HET OORDEEL:
Je kunt Sean Nicholas Savage het beste zien als een soort kruising van Mac Demarco en John Maus; excentrieke, charismatische zangers met een soort meta-blik op wat een pop-performance eigenlijk is. Met een knipoog, en toch volstrekt serieus.

DE FOTO:

DE TWEET:

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12