#MM14: Jungle is veel te groot voor de Gouvernestraat

Stilstaan onmogelijk bij vlijmscherpe show

Tekst: Joris Telgen Foto's: Dennis Wisse ,

Het is donker in de zaal. Uit de speakers komt het geluid van de jungle. Dan licht het op en komt het mysterieuze duo uit Londen de zaal in. Jungle speelt vandaag met een zevenkoppige band in de Gouvernestraat. Het podium is vol. De zaal is ook vol. Stampvol zelfs want er kan niemand meer bij. Het is duidelijk, Jungle is hot.

HET CONCERT:
Jungle, Motel Mozaique 2014, Gouvernestraat zaal 1, vrijdag 4 april

DE ACT:
Jungle speelt als een zevenkoppige gestroomlijnde machine. De ongelofelijk lekkere kopstemzang van het duo, gecombineerd met spetterende, bloedhete, funky electrotracks slaat direct aan. Neosoul, eighties pop, moderne electro, rimboeritmes, percussie, verzadigde synths, zwoele baslijnen, funk, seks en party. De Gouvernestraat verandert langzaam in een sauna met tropische temperatuur.

Hoewel Jungle nog maar een paar singles heeft uitgebracht, bevat de set veel krachtige songs die zeker voldoende kwaliteit bevatten voor een debuutplaat. Het lijkt er dan ook dat dat niet al te lang meer op zich zal laten wachten. Het optreden vandaag op Motel Mozaique is wat aan de korte kant is. Dit is echter een goede beslissing geweest want de set bevat geen enkel minder nummer. De energie, de dansbaarheid en de sterke uitstraling wordt van begin tot einde vastgehouden.

HET NUMMER:
Natuurlijk worden de singletracks Platoon en Drops uit 2013 gespeeld. Daarnaast is er de meest recente single: Busy Earnin.

HET MOMENT:
Het moment waarop iedereen begon te dansen, namelijk bij de eerste seconde van het optreden.

OOK OPMERKERLIJK:
De show van Jungle vraagt eigenlijk om nog meer spectakel. Vuurwerk, visuals, choreografie, bizarre kostuums en stroboscopen. Het zaaltje in de Gouvernestraat puilt uit en het is eigenlijk te klein voor deze act. De krachtige nummers van Jungle worden gebracht met de overtuigingskracht van een headliner. Het is overduidelijk dat dit een act is die in korte tijd gaat uitgroeien tot één van de grotere namen op het affiche van de zomerfestivals.

HET PUBLIEK:
Het publiek? Dat staat in de bloedhete zaal, op elkaar gestampt. Minimale ruimte en maximale dansbaarheid. Van begin tot eind is iedereen in beweging.

HET OORDEEL:
Jungle speelt een vlijmscherpe set. De zevenkoppige band opereert als een feilloos geheel. De nummers steken goed in elkaar, zijn voldoende gelaagd en maximaal dansbaar. Het optreden vandaag is een feestje. Jungle doet denken aan Disclosure, de hit van het afgelopen festivalseizoen, en is klaar voor het grote publiek. Afsluiten in de Grolsch op Lowlands? Prima mogelijk. Inclusief spetterende spektakelshow komt Jungle daar helemaal tot z’n recht.
 

DE FOTO: