Het favoriete poppodium van Jiggy Djé: "Het randstedelijk publiek is kut"

Great Minds-man met rappe tong pleit in 3voor12 Radio voor Burgerweeshuis, 013 en Simplon

Timo Pisart ,

Over een uur gaat de stembus voor beste poppodium van Nederland dicht! Het publiek maakt de dienst uit, maar in 3voor12 Radio vragen we ook de artiesten wat hún muzikale stulpjes van voorkeur zijn, waar de allerbeste backstage-kok zit en waar ze de meeste groupies krijgen. Vandaag Jiggy Djé, die met Great Minds de clubs onveilig maakte, over Burgerweeshuis, 013 en Simplon.

Eervolle vermeldingen zijn er voor Hedon Zwolle ("enthousiast publiek en nieuwbouw, zonder in Sticks z'n straatje te willen gaan zitten"), Metropool Hengelo ("tof publiek en behulpzame mensen backstage"). Randstad krijgt ervan langs: "Het randstedelijke publiek is gewoon een beetje kut, alhoewel Tivoli Oudegracht een toffe spot is."

Nummer 3: Simplon in Groningen

"Het is de hang-out van Kraantje Pappie en ik wil ze een hart onder de riem steken na een wat zwaardere tijd: ze waren bijna failliet en worden nu overgenomen door Vera. Ze hadden veel invloed op hiphop en beats. Ik heb er alleen maar goede avonden gehad."

Nummer 2: 013 in Tilburg
"Waar het grote zalen betreft van 600+ is 013 een van de weinige zalen waar je sfeerbehoud hebt."

Nummer 1: Burgerweeshuis in Deventer

"Afgelopen keer én altijd word ik daar superwarm ontvangen, het is gezellig publiek, altijd AAN, geluid en licht werken goed mee, er is een prettige backstage, je krijgt er goed te eten in het tentje dat eraan vast zit. Als je gaat spelen in het popcircuit, is dit een van de fijnere ervaringen."