3voor12 Award: David Douglas beveelt Eefje de Visser aan 3voor12 Award: David Douglas beveelt Eefje de Visser aan

Utrechtse producer David Douglas gaat internationaal uitstekend met debuutalbum

, Redactie 3voor12

3voor12 Award: David Douglas beveelt Eefje de Visser aan

Utrechtse producer David Douglas gaat internationaal uitstekend met debuutalbum

Redactie 3voor12 ,

Utrechtse producer David Douglas gaat heel goed: zijn voor een 3voor12 Award-genomineerde debuutalbum werd internationaal opgepikt tot aan Pitchfork en Spin aan toe, hij staat al in de Franse kranten, tourt dit najaar mee met de Popronde en speelt binnenkort op het belangrijke Duitse showcasefestival Reeperbahn. "Ja, ik mag niet klagen, hè?" Maar wat is zijn favoriete 3voor12 Award-nominatie?

David Douglas is nog altijd trots op Moon Observations. "Ik ben al een tijdje bezig, je werkt ergens naartoe en dat was vooral mijn album. Dat dit het resultaat mag zijn, dat is fantastisch. Toen ik het op vinyl kreeg en weer eens luisterde, was ik weer heel trots."

Roosmarijn belde David op met de vraag welk album de 3voor12 Award moet winnen. "Ik vind al die platen gaaf, het is zo goed om te zien dat er zoveel mooie Nederlandse albums zijn gereleased. Die van Blaudzun heb ik veel geluisterd en vond het een mooi, samenhangend geheel, een verhaal van 45 minuten. Awanto 3 vond ik ook erg tof."

De uiteindelijke keuze valt op Eefje de Visser met Het Is. "Vorig jaar oktober reed ik vanuit mijn werk terug met een vriend, hij zette het album van Eefje de Visser op. Dat was het perfecte moment, we zaten gaar in de auto en die prachtige melodieën en zacht zingende melodie: dat was wel een moment. Het sprong er opeens uit."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12