3voor12 Award: Awanto 3 beveelt Jungle By Night aan 3voor12 Award: Awanto 3 beveelt Jungle By Night aan

"Ze zijn jong en getalenteerd en zijn met zulke goeie muziek bezig"

, Redactie 3voor12

3voor12 Award: Awanto 3 beveelt Jungle By Night aan

"Ze zijn jong en getalenteerd en zijn met zulke goeie muziek bezig"

Redactie 3voor12 ,

Eerder deze week tipte Blaudzun underdog Awanto 3 nog als winnaar voor de 3voor12 Award, nu hangt Steven de Peven zelf aan de telefoon om een van zijn concurrent-genomineerden een veer in de reet te steken. Wie tipt hij? Niet zijn bloedbroeder Tom Trago? Toch zijn muzikale neefjes Jungle By Night!

Een paar jaar geleden verdween Steven de Peven zomaar helemaal van de radar. We kenden hem als lid van Rednose Distrikt (met Kid Sublime en later Aardvarck en Benny Sings), een nogal kolderiek elektronisch gezelschap. Hij was bovendien een graag gezien dj, die harder en harder ging tot hij implodeerde. Hij nam zijn intrek in een kunstenaarsenclave in het Noord-Hollandse Bergen aan Zee en werkte daar aan zijn debuutalbum onder de naam Awanto 3. Opel Mantra heet de plaat, een zwoele houseplaat waarop onder meer de jongens van Jungle By Night langs komen. "In de winter heb ik de schetsen gemaakt in Bergen aan Zee, uiteindelijk heb ik ze afgewerkt in de Red Bull Studio's in Amsterdam, met muzikanten en vrienden."
 
Die muzikale vrienden van Jungle By Night mogen van Steven de Peven de Award mee naar huis nemen. "Je zou misschien denken Tom Trago, een van mijn bloedbroeders. Hem gun ik het uiteraard van harte, net als alle andere genomineerden. Maar als ik na ga denken wie ik toch echt het liefst met zo'n prijs zie weglopen, dan zijn dat de jongens van Jungle By Night. Ze zijn jong en getalenteerd en zijn met zulke goeie muziek bezig, die mogen in Nederland nog veel meer aanwezig zijn." 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12