Optredende acts Song Van Het Jaar bekend: The Boxer Rebellion, De Jeugd van Tegenwoordig e.a.

Gastenlijst voor Song Van Het Jaar-uitreiking gaat vanavond open in 3voor12 Radio

Redactie 3voor12 ,

De line-up van de Song van het Jaar-avond is bekend. Op zaterdag 14 december spelen The Boxer Rebellion, Kensington, De Staat, De Jeugd van Tegenwoordig, Eefje De Visser, Mr Probz en Mozes & The Firstborn live in Paradiso tijdens de Song Van Het Jaar-uitzending. Dat maakte Giel Beelen vanochtend bekend op 3FM. Wil je erbij zijn? Je kunt je vanavond gratis inschrijven op de gastenlijst die Roosmarijn Reijmer zal openen tijdens 3voor12 Radio. Bovendien kun je vandaag voor het laatst stemmen. De stembussen worden vanavond om 23.57 gesloten. Op 3FM is het vandaag de hele dag Song Van Het Jaar Request Dag.

The Boxer Rebellion
Al jaren bouwt de Britse indierockband The Boxer Rebellion aan een imposante live-reputatie, maar met hun vierde album Promises is daar eindelijk die welverdiende doorbraak. Diamonds werd 3FM Megahit en is genomineerd voor de Song van het Jaar. The Boxer Rebellion komt speciaal naar Nederland voor een eenmalig, exclusief optreden bij de Song Van Het Jaar in Paradiso.

Kensington

De Utrechtse band Kensington bracht het tweede album Vultures al in 2012 uit, maar breekt in 2013 definitief door tot een groter publiek, gooide hoge ogen op Pinkpop en verkocht de clubs uit. Zowel Ghosts als Home Again zijn genomineerd.

De Staat
I_CON, zo heet het derde album van Nijmeegs rockmonster De Staat. Het is een kleurrijk, ecclectisch geheel geworden waarin frontman Torre Florim - vaak met knipoog - zijn donkere wereldbeeld schetst. Single Devil's Blood is genomineerd.

De Jeugd van Tegenwoordig
Een ouderwets nare plaat, zo beschreven we "Ja, Natúúrlijk!" eerder dit jaar, alweer het vierde album van De Jeugd van Tegenwoordig. Daarvan zijn zowel De Formule als Een Barkie genomineerd.

Eefje De Visser
Met Het Is bracht Eefje De Visser een stemmig tweede album uit. "Een groeiplaat", schreef 3voor12. Zelf zei ze: "Een plaat waarin je kunt wegzakken als in een warm bad." En zo is het. In Het Echt is genomineerd voor de Song van het Jaar.

Mr Probz
Van rampspoed naar hit in een week: eerst brandde de studio/het huis van rapper/zanger Mr. Probz af, vervolgens werd het genomineerde Waves 3FM Megahit. Ook zat hij in The Opposites-single Sukkel Voor De Liefde en bracht hij het uitstekende hiphop-album The Treatment uit. 

Mozes & The Firstborn
Deze 12van3voor12-act heeft het helemaal waargemaakt in 2013. Ze brachten een aanstekelijke rammelrock-plaat uit op Top Notch, tourden al door de VS en werden door Unknown Mortal Orchestra mee op sleeptouw genomen door Europa. I Got Skills en Peter Jr. zijn genomineerd.

Go Back To The Zoo
De Amsterdamse gitaarband Go Back To The Zoo haalde in 2010 al de Top 10 van de Song Van Het Jaar met Electric. Dit jaar zijn ze genomineerd met Charlene.

De eerste artiest speelt om 18:00 en de avond is om middernacht afgelopen met de bekendmaking van de Song van het Jaar 2013. Wil je erbij zijn? Vanavond tijdens 3voor12 Radio, van 22.00 tot 01.00 uur op 3FM, opent Roosmarijn Reijmer de gastenlijst. Er is geen kaartverkoop voor de Song Van Het Jaar. Je kunt aan kaarten komen via prijsvragen en gastenlijstplekken in 3voor12 Radio en de 3voor12 nieuwsbrief.

En nog niet gestemd op de Song van het Jaar? Vandaag is de laatste dag dat je kunt stemmen. Om 23:57 sluiten de stembussen. Daarbij is het vandaag Song van het Jaar-Request bij 3FM. Alle Requests op 3FM worden die dag volledig gewijd aan de favoriete Songs van het Jaar van de luisteraars.