London Calling gaat outdoor in mei in de Tolhuistuin London Calling gaat outdoor in mei in de Tolhuistuin

Kleinschalige buiteneditie in Pinksterweekend 'voor de Amsterdammers'

, Ingmar Griffioen

London Calling gaat outdoor in mei in de Tolhuistuin

Kleinschalige buiteneditie in Pinksterweekend 'voor de Amsterdammers'

Ingmar Griffioen ,

London Calling komt met een buiteneditie in de Tolhuistuin. Op 18 en 19 mei, een week voor de reguliere editie in Paradiso, spelen artiesten als Bass Drum Of Death, Mister and Mississippi en Bromheads in de culturele broedplaats in Amsterdam-Noord. "We willen een leuk kleinschalig evenement neerzetten met kleine bands en een alternatieve signatuur", vertelt programmeur Ben Kamsma. "Op dit gebied gebeurt er niet veel in de stad, we doen dit echt voor de Amsterdammers."

Het idee voor een buitenfestival van Paradiso is niet helemaal nieuw. Kamsma: "We hebben het ooit een keer eerder gedaan, maar dan op de parkeerplaats, 1 meter naast Paradiso en met Koninginnedag, dus dat was gratis." De programmeur is duidelijk over de aanleiding: "Als je om je heen kijkt in Amsterdam dan heb je Pitch, Lockdown en het festival in het Oosterpark." Maar dus geen buitenfestival met een deels internationale, alternatieve line-up. "Het woord alternatief kan natuurlijk niemand meer horen, maar in combinatie met London Calling geeft het aan waar het heen gaat. We hopen dat het een terugkerend evenement wordt en dat we wat toe kunnen voegen aan de Amsterdamse festivalbeleving."

Er is plek voor 1500 bezoekers in de Tolhuistuin, maar "als er maar 500 komen is het ook gezellig". Paradiso zoekt voor deze eerste editie de samenwerking met 'culturele Tolhuistuinders' als Excelsior Recordings en Red Light Radio. Er ligt volgens Kamsma nog niks vast, maar hij hoopt op leuke samenwerkingen als sessies bij Excelsior.

Wel zeker zijn de eerste namen voor de London Calling buiteneditie op zaterdag 18 en zondag 19 mei in de Tolhuistuin:

Zaterdag 18 mei:
Mister and Mississippi / Young Galaxy / Chet Faker / Kate Boy / Wolf Alice / Satellite Stories / Cayucas / meer namen volgen

Zondag 19 mei:
MØ / Bass Drum Of Death / Elementary Penguins / Bromheads / David LeMaitre / Concrete Knives / meer namen volgen

Het festival is gratis toegankelijk met Indiestad-passepartout. Anders betaal je per dag € 17,50 (incl. lidm.) of € 30,- voor een passepartout.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12