Thomas Azier tekent deal bij Mercury in Frankrijk

Zanger geveld door kaakblessure

Atze de Vrieze ,

Of Thomas Azier volgende week zijn opwachting komt maken op Groningen is nog even de vraag. Hij ligt momenteel in een Berlijns ziekenhuis na een uit de hand gelopen tandartsafspraak. Ondertussen heeft de zanger (en een van de 12 van 3voor12) wel goed nieuws: "Ik heb net voor de kerst een contract getekend bij Mercury Records in Frankrijk. Het gaat goed daar. Nu moeten we plannen gaan maken voor mijn debuutalbum."

Mercury (een sublabel van Universal) gaat het debuutalbum van Azier wereldwijd uitbrengen. Dat het goed gaat in Frankrijk dankt Azier vast deels aan zijn goede band met Woodkid, het Franse YouTube-fenomeen met wie hij onlangs op tour was, onder meer in Paradiso. Azier tourde vrij veel in 2012, maar 2013 moet zijn jaar worden. "De EP's die vorig jaar uitkwamen waren de opmaat. Ik heb vijf jaar aan mijn album gewerkt. Het afgelopen jaar zat ik in een prachtige ruimte in Lichtenberg. Het album moet net voor of net na de zomer uitkomen." De afgelopen jaren schreef Azier regelmatig liedjes voor anderen, wat hem onder meer een nummer 1 hit in Duitsland opleverde met de act Casper, waar hij zelf dus helemaal niet in zit. Werk voor andere maakt hij op dit moment even niet.

Volgende week staat dus Eurosonic op de agenda, maar een blessure aan zijn kaak dreigt roet in het eten te gooien. "Een maand geleden heb ik vier verstandskiezen laten trekken. Dat heb ik in een soort oude DDR-kliniek gedaan, en de tandarts heeft er iets meer uitgetrokken dan de bedoeling was. Van de week werd ik wakker met een halve voetbal op mijn wang. Ik moet hier echt iets aan doen, dacht ik. Morgen hoor ik hoe het nu verder gaat. Ik hoop dat ik Eurosonic haal."