Into The Great Wide Open koppelt campingplekken aan tickets

Voorverkoop Vlielands festival zaterdag 26 januari van start

Laurence Tanamal ,

Vorig jaar verkocht Into The Great Wide Open binnen enkele minuten uit. De liefhebber van wadlopen, uitwaaien, of simpelweg goede muziek wordt daarom aangeraden aanstaande zaterdag om 10 uur ’s ochtends klaar te zitten voor de voorverkoop. 3voor12 Radio belde met Marlies Timmermans van ITGWO over de aankomende vijfde editie van het Vlielandse festival.

De voorverkoop gaat vergeleken met de vorige edities dit jaar bijzonder vroeg van start. Timmermans: “We willen zelf liever de voorverkoop pas starten als er namen bevestigd zijn, maar ons festival vindt plaats op Vlieland waardoor wij zijn gebonden aan het eiland. De camping(plekken) kan je niet lang rekken. Daarbij willen we de verkoop dit jaar koppelen aan elkaar, zoals de ticket- en tentplekken, en daarom moeten we wat vroeger gaan zitten.”

Dit jaar zijn er met Best Kept Secret en Where The Wild Things Are een aantal nieuwe festivals opgestaan die net zoals Into The Great Wide Open gericht zijn op kamperen in de natuur. Timmermans is echter niet bang voor concurrentie of de mogelijkheid dat haar festival dit jaar niet uitverkoopt. “Nee, ik ben niet bang dat het festival niet zal uitverkopen. We hebben door de reacties van het publiek al de indruk opgedaan dat ook dit jaar veel mensen op ons festival zitten te wachten. Daarbij is Best Kept Secret een ander soort festival op een andere locatie. Ik denk dat ons publiek toch weer uit een ander soort liefhebbers bestaat, en we hebben een beperkt aantal kaarten.”

Na de vorige editie van het festival vertelde collega Ferry Roseboom dat er uitbreidingsmogelijkheden zijn voor Into The Spring, het dochterfestival tijdens Pasen. “We komen morgen met meer informatie over Into The Spring naar buiten, maar ik kan al wel zeggen dat het een kleine editie blijft die niet zal groeien. En ook daar zijn nog geen namen voor bekend”, aldus Timmermans.

Into The Great Wide Open vindt plaats van 6 tot en met 8 september en wordt ook dit jaar gehouden op Vlieland. De voorverkoop begint aanstaande zaterdag (26 januari) om 10 uur ’s ochtends.