Festivallitis: beverdammen en Peter Pan Speedrock in Belgische Ardennen Festivallitis: beverdammen en Peter Pan Speedrock in Belgische Ardennen

Beaverfest houdt helemaal niet van die "kutbevers"

, Timo Pisart

Festivallitis: beverdammen en Peter Pan Speedrock in Belgische Ardennen

Beaverfest houdt helemaal niet van die "kutbevers"

Timo Pisart ,

Lowlands zit nog in de benen, maar Roosmarijn zoekt in 3voor12 Radio gewoon gestaag verder naar obscure prachtfestivals die toch echt een bezoekje waard zijn. Gisteravond in de Festivallitis belde ze met Bob Muileboom, oud-bassist van Peter Pan Speedrock en organisator van Beaverfest: een rock 'n roll-feestje tussen de bevers in de Belgische Ardennen.

Waar is het: van de ene op de andere dag kwamen er tien jaar terug plotsklaps een stel bevers wonen in een prachtige vallei in de Belgische Ardennen. Nee, het Beaverfest heeft niet voor niets juist déze naam meegekregen. Op steenworpafstand van het puike buitenpodium vind je een heuse beverdam van een kolonie knaagdieren: een trekpleister voor toeristen uit de wijde omtrek. Bij Beaverfest zelf zijn ze er overigens niet al te blij mee: die ‘kutbeesten’ knabbelen alle bomen in de omgeving kapot.

Wat kun je er horen: van rauwe garagesurf van Thee Andrews Surfers, via dansbare gyspy tot natuurlijk de viezige rock ’n roll-punk van festivalinitiators Peter Pan Speedrock. Verder heeft Beaverfest een heus primeurtje: de nieuwe band van Urban Dance Squad-voorman Rude Boy. Battles of 1977 heet het, en het belooft een ‘retro thought’ van de energieke opwindende tijden van weleer.

Beoogde publiek: in de wijde omtrek van de Belgische Ardennen is er amper wat te beleven (ja, behalve die bevers, hè?) dus vanzelfsprekend komt de rock ’n roll-minnende Vlaming even langs. Verder op de camping natuurlijk veel Peter Pan Speedrock-entourage en andere Nederlandse fans van het hardere gitaarwerk.

Unique selling point: beverdam + rock ’n roll + obscuur Lupulus-speciaalbier = gegarandeerde kater in de ochtend. Ook leuk: bij voldoende animo biedt Beaverfest een Eindhoven-Cetturu-connection, een tourbus naar het festival. “Vertrek vrijdag om 14:00 uur en zes biertjes later sta je voor de deur bij Beaverfest.”

Wat kost het: voor zo’n puik, simpel opgezet festival is er wat ons betreft wat veel prijsdifferentiatie, wij zeggen: louter een combiticket incluis campingplek kost je 50,- euro.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12