Oplichtersechtpaar dupeerde ruim 100 man met valse concertkaarten

Verkochte tickets voor concerten, festivals en voetbal nooit geleverd

Ingmar Griffioen ,

Meer dan honderd mensen kochten concert-, voetbal- of festivalkaarten bij een echtpaar uit Diemen, maar ontvingen nooit de beloofde entreebewijzen. Het ANP meldt dat de Amsterdamse politie daarvoor vandaag een 24-jarige vrouw en haar 33-jarige man heeft aangehouden. Het oplichtersduo maakte vooral slachtoffers door op oproepen op Marktplaats te reageren. Volgens onderzoeksleider Dennis de Meijer gaat het vanwege het aantal slachtoffers om "echt een grote zaak".

In juni 2012 kreeg de Amsterdamse politie zicht op de omvangrijke internetoplichtingszaak toen de politie in Noord-Holland en Rotterdam aangiftes doorstuurde. Gemene deler in alle aangiftes was de 24-jarige vrouw uit Diemen. Onderzoek wees vervolgens uit dat ze met haar man nog veel meer mensen had opgelicht. De politie stuitte op tientallen aangiftes en gedupeerden uit het hele land en meldt aanwijzingen voor de betrokkenheid bij ruim honderd zaken. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De handel in opgekochte of valse concertkaarten is organisatoren een doorn in het oog. Festival Into The Great Wide Open voert daarom actie tegen tickets die verkocht worden op met name Marktplaats. Gisteren waarschuwde MTV nog tegen in omloop zijnde valse kaarten voor de EMA's, de Europese MTV Awards