Nieuw op 3voor12 Radio: Miles Kane, Solange en Tessa Rose Jackson Nieuw op 3voor12 Radio: Miles Kane, Solange en Tessa Rose Jackson

Bastille Single van de Week met Pompeii

, Menno Visser

Nieuw op 3voor12 Radio: Miles Kane, Solange en Tessa Rose Jackson

Bastille Single van de Week met Pompeii

Menno Visser ,

Deze week nieuwe singles op 3voor12 Radio van de Britse singer-songwriter Miles Kane, het Nederlandse folkpop talent Tessa Rose Jackson en de Amerikaanse zangeres Solange. De elektropopband Bastille scoorde met Pompeii de Single van de Week. Verder deze week onder meer felbegeerde kaarten voor het uitverkochte Lowlands.

De 3voor12 Single van de Week is deze week:

Bastille - Pompeii (EMI)
Deze Londense elektropop band kan live klinken als de indiepop van Alt-J, maar covert net zo makkelijk een nineties dancekraker van Snap. Brein achter Bastille is de Londenaar Dan Smith. In maart verschijnt het debuutalbum Bad Blood waarvan dit de tweede Nederlandse single is, over de met lava besproeide Romeinse stad.

Nieuw deze week op de 3voor12 Radio playlist:

Miles Kane - Give Up (Sony)
Last Shadow Puppets en The Rascals waren eerdere bandjes waarin Miles Kane zijn kunnen vertoonde. Maar sinds zijn debuut Colour Of The Trap telt hij ook solo mee. Songs als Inhaler, Come Closer en Rearrange waren al regelmatig 's avonds op 3FM te horen. Nu is de Britse singer-songwriter terug met dit rockende Give Up. Paul Weller en Arctic Monkeys behoren tot zijn vrienden, dus dat zit wel snor.

Solange - Losing You (Konkurrent)
Voluit Solange Piaget Knowles, aangenaam. Jawel, de vijf jaar jongere zus van Beyonce 'Superbowl' Knowles van Destiny's Child. Net als haar zus is ze een Amerikaans mode-icoon, actrice en zangeres. Maar Solange gooit het over een andere boeg. Niet meer de gelikte hitmethode, maar een gelaagd geluid op haar nieuwe True EP op het Terrible Records label van hipsters Grizzly Bear. Solange stond laatst in een tot de nok toe gevulde Amsterdamse club Bitterzoet en staat deze zomer op de festivals.

Tessa Rose Jackson - All The Kings Horses (Monocle)
Een van de opvallende nieuwe singer-songwiters op het Noorderslag Festival was de Amsterdamse Tessa Rose Jackson. Met haar folky liedjes wist ze te bekoren en schopte het al tot een plek in de Twaalf van 3voor12 en tot Serious Talent. Ze leerde liedjes schrijven in Londen en bracht dat in de reclamemuziek in praktijk. Later dit jaar verschijnt haar debuutalbum. Deze maand is ze 3voor12 Hollandse Nieuwe van de Maand.

Verder nog op de 3voor12 Radio playlist:

Ronnie Flex - 150 BPM (Top Notch, 4e week)
Mozes & The Firstborn - I Got Skills (Top Notch, 4e week)
Nick Cave & The Bad Seeds - Jubilee Street (PIAS, 3e week)
Laura Mvula - She (Sony, 3e week)
Chvrches - Lies (Universal, 3e week)
Jake Bugg - Taste It (Universal, 2e week)
Unknown Mortal Orchestra - Swim & Sleep (Like A Shark) (Konkurrent, 2e week)

3voor12 Album van de Week

Jacco Gardner - Cabinet Of Curiosities (Excelsior) (vanaf morgen op de Luisterpaal)

3voor12 Radio is elke maandag tot en met donderdag op 3FM tussen 22 en 01 uur met Roosmarijn Reijmer.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12