Robin Thicke populairst onder Nederlandse YouTube-kijkers

Veel Nederlanders, geen Daft Punk in de top 20

Atze de Vrieze ,

Blurred Lines van Robin Thicke is de populairste video van 2013 onder Nederlandse YouTube kijkers. De populaire streamingsite brengt vandaag een top twintig naar buiten, met daarin ook Psy, Stromae en Miley Cyrus en een flink aantal Nederlanders.

Dat Robin Thicke een grote hit te pakken had, wisten we al. Het liedje stond enkele weken bovenaan in de Nederlandse hitlijsten. Dat dat gepaard ging met een pikante videoclip (Thicke danst met naakte vrouwen) zal vast in zijn voordeel gewerkt hebben. Ook YouTube fenomeen PSY staat erg hoog in de lijst. De opvolger van Gangnam Style werd lang niet zo’n grote hit, maar buitengewoon veel mensen waren kennelijk toch nieuwsgierig welk dansje de Koreaan dit keer in petto zou hebben. Ook de veelbesproken videoclip van Miley Cyrus (opnieuw een naakte vrouw) is door Nederlanders flink aangeklikt.

Opvallend is het grote aantal Nederlanders dat de top twintig behaalde. Met Partysquad, The Opposites (twee keer!) en Mr Probz is de Nederlandse hiphop/urban scene sterk vertegenwoordig, maar ook de EDM van het jonge talent Martin Garrix en het nog veel jongere Kinderen Voor Kinderen deden het goed. Het effect van het tv-programma De Beste Singer-Songwriter Van Nederland is ook groot. Zanger Nielson deed vorig jaar mee, Maaike Ouboter deed dit jaar mee. Meest opvallende afwezige is Daft Punk’s Get Lucky. Het liedje was alom tegenwoordig, maar haalde op YouTube niet de top 20. Zo zie je maar dat het toch zin heeft om een videoclip te maken.1. Robin Thicke ft. T.I., Pharrell - Blurred Lines
2. PSY – Gentleman m/v
3. Stromae – Papaoutai
4. Miley Cyrus - Wrecking Ball
5. Rihanna ft Mikky Ekko - Stay
6. Naughty Boy ft Sam Smith - La La La
7. P!nk ft Nate Ruess - Just Give Me A Reason
8. Avicii - Wake Me Up (Lyric Video)
9. Katy Perry - Roar
10. One Direction - One Way Or Another (Teenage Kicks)
11. Maaike Ouboter - Dat ik je mis - De Beste Singer-Songwriter aflevering 2
12. Macklemore & Ryan Lewis – Can’t Hold Us
13. Nielson & Miss Montreal - Hoe
14. Martin Garrix - Animals
15. Kinderen voor Kinderen - Klaar voor de start
16. The Opposites ft Mr Probz - Sukkel Voor De Liefde
17. The Partysquad ft. Jayh, Sjaak & Reverse - Helemaal Naar De Klote
18. Mr Probz - Waves
19. Anna Kendrick - Cups (Pitch Perfect's "When I'm Gone")
20. Yellow Claw & The Opposites - Thunder

Bron: YouTube.