De zonnige zomermixtape van The Silhouettes: "Verliefd op de perfecte Beach Boys-harmonieën" De zonnige zomermixtape van The Silhouettes: "Verliefd op de perfecte Beach Boys-harmonieën"

Hollandse Nieuwe van de Maand stelt playlist samen bomvol liedjes die de zon net iets harder doen schijnen

, The Silhouettes

De zonnige zomermixtape van The Silhouettes: "Verliefd op de perfecte Beach Boys-harmonieën"

Hollandse Nieuwe van de Maand stelt playlist samen bomvol liedjes die de zon net iets harder doen schijnen

The Silhouettes ,

Here comes the summer! Wat zijn nou de liedjes die de zon net even iets harder doen schijnen, wat is de ideale soundtrack voor de lente? Hollandse Nieuwe van de Maand The Silhouettes laat zich inspireren door frisse westcoast pop en maakte een playlist van hun zonnigste inspiratiebronnen: van The Beach Boys tot Best Coast. "Fun fun fun!"

"De eerste keer dat we The Beach Boys hoorden, werden we meteen verliefd op de perfecte harmonieën en falseto-stem van Brian Wilson", vertelt Ben Rider. "Niet alleen zijn teksten maar ook de muziek heeft een karakteristieke sound, vaak surf genoemd, maar voor ons gewoon 'zomerpop'. De bands langs de Amerikaanse Westkust zijn grote inspiratiebronnen geworden voor onze eigen muziek."

"Bands zoals Best Coast en Wavves hebben ons erg beïnvloed wat betreft songwriting en productie. De hele westkustscene is geëxplodeerd met bands zoals Thee Oh Sees, The Fresh and Onlys en White Fence. De simpliciteit en echtheid straalt ervan af en de muziek draait volledig om een goede tekst, catchy melodieën en de juiste zonnige energie. Daarnaast spreekt ook de rauwe, overstuurde, lo-fi productie van de nummers ons heel erg aan. Check bijvoorbeeld ook Times New Viking met No Time, No Hope."

"Toen we zelf afgelopen zomer in de Westkust op tour waren, ontdekten we een schat aan zulke bands. Tijdens het rijden op de Pacific Highway 1 onderweg naar Big Sur, is deze mix de perfecte soundtrack geworden. Het blijkt dat het weer en de zee een grote invloed heeft op de muziek die er gemaakt wordt, het is muziek om vrolijk van te worden. Met directe teksten die er geen doekjes om winden, simpel en to the point. Fun Fun Fun!"

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12