Hollandse Nieuwe van de Maand The Silhouettes bezocht Wavves en Best Coast Hollandse Nieuwe van de Maand The Silhouettes bezocht Wavves en Best Coast

Shoegaze surfpop met harmonieuze zang

, Paul Bijkerk

Hollandse Nieuwe van de Maand The Silhouettes bezocht Wavves en Best Coast

Shoegaze surfpop met harmonieuze zang

Paul Bijkerk ,

De Hollandse Nieuwe van de Maand april is The Silhouettes. De Amsterdamse band legt haar muzikale roots bij bands uit de jaren '60 zoals The Beatles en The Beach Boys. Het creatieve duo Ben en Marthe wil de simpelheid van de sixties terug laten komen in hun muziek. Met hun zomersepop en rauwe randjes, surf, shoegaze en sixties rock bewezen ze zich al op Eurosonic Noorderslag. Op 19 april lanceert de Hollandse Nieuwe van de maand hun debuutplaat op Goomah.

De band is zeer geïnspireerd door de Westcoast sound. Marthe geeft eerlijk toe: “We zijn zelf enorme fan van The Beach Boys en zij zijn duidelijk een grote inspiratiebron geweest.” Na een korte trip in de zomer van 2012 langs de Californische westkust, namen ze een kijkje in de studio’s van hun muzikale helden: Best Coast en Wavves. In the Golden State ontstond nieuwe inspiratie om nummers te schrijven voor het album.

In vogelvlucht
Het duo Ben Rider en Marthe Jellema kreeg in 2010 in Londen inspiratie voor het beginnen van een band met als resultaat: The Silhouettes. Officieel maakt het duo pas sinds maart 2012 muziek. In april 2012 hadden ze een notering op de Hollandse Nieuwe sampler van 3voor12, daarna volgden optredens in het voorprogramma van Moss en Lola Kite, livesessies op de 3voor12 podia van festivals als Crossing Border en Noorderslag en een uitverkiezing voor de 12van3voor12 van 2013.

Lowlands
“Ik ben al heel trots op onze eerste plaat en ik hoop dat we komend jaar op verschillende festivals komen te spelen. Mijn droom is om op Lowlands te staan”, aldus Marthe. Lowlands is ook de plek waar Ben en Marthe elkaar in 2006 hebben ontmoet. De eerste single die uitkomt is Upside Down.

Het debuutalbum van The Silhouettes verschijnt op 19 april op zowel cd als vinyl bij Goomah Music.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12