De Live Request van Mister and Mississippi: Sigur Rós De Live Request van Mister and Mississippi: Sigur Rós

"Ze zeiden twee keer takk tussen door, IJslands voor dankjewel, meer niet"

, Paul Bijkerk

De Live Request van Mister and Mississippi: Sigur Rós

"Ze zeiden twee keer takk tussen door, IJslands voor dankjewel, meer niet"

Paul Bijkerk ,

Zaterdag weer op de beeldbuis: de allerbeste liveopnames, door jóu gekozen. Live Request, het muziekprogramma waarin de kijkers meteen ook zelf programmamakers zijn. Iedere week vragen we online wat Nederlandse artiesten willen zien in het programma. Deze keer: Mister and Mississippi koos voor het optreden van de IJslandse progressive/ambient rockband Sigur Rós in Paradiso.

3voor12 sprak met gitarist Danny van Tiggele van de uiterst succesvolle ambient folkformatie die al werd uitgeroepen tot een van de 12van3voor12, bij 3voor12 Album van de Week scoorde en is genomineerd voor twee 3FM Awards. "Vorig jaar zijn we met zijn vieren naar Sigur Rós in Paradiso geweest, de IJslanders stonden twee dagen in een uitverkochte Grote Zaal. Ze speelden twee uur lang: het was één lange prachtige roes. Het zijn niet van die praters, ze zeiden twee keer takk tussen door, IJslands voor dankjewel, meer niet. Maar dat was ook niet nodig, er waren zo veel stiltes, soms van bijna anderhalve minuut in een stampvolle Paradiso. Het hele concert was overweldigend."

"Op een gegeven moment was er een liedje, en heel de zaal wachtte tot zanger Jónsi knikte zodat we wisten dat het nummer klaar was om te applaudisseren. Ze maakten bovendien gebruik van hele mooie visuals."

"Onze gitarist Tom is de grootste fan, die wilde vooraan pal voor het podium staan. Wij zaten rustig bij het balkon en we zaten af en toe naar Tom te zwaaien, die met een dikke glimlach naar boven keek. Bandleden Tom en Samgar zijn ook nog in de Heineken Music Hall geweest. Op Best kept Secret Festival hopen we ze weer te mogen zien."

Wil je Sigur Rós (of juist iets heel anders) zien? Je kunt zelf verzoekjes doen via Twitter (#liverequest) en tijdens de live-uitzending per sms (3333). Wekelijks verschijnt op 3voor12 een lijst met tien tips, check de vijfde tiplijst hier. Zaterdag 13 april wordt de een na laatste aflevering om 00.20 uur uitgezonden op Nederland 3. Daarna is er nog een uitzending op zaterdagnacht 20 april om 00:30 uur.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12