#PP13: Queens Of The Stone Age het 'most wanted ticket' van de 3 On Stage sessiecontainer

Bekijk hier 'I Sat By The Ocean', 'My God Is The Sun' en 'Go With The Flow'

Tekst: Willem van Zeeland, foto: Ben Houdijk ,

Het hele weekend zijn er Pinkpop-sessies voor een select publiek in de 3 On Stage container van de Publieke Omroep, naast het hoofdpodium. Daar halen we deze dagen mooi materiaal vandaan, allemaal te zien op de 3voor12-website. Het most wanted ticket van dit weekend was toch wel voor de sessie van Queens Of The Stone Age. Voor een klein clubje prijswinnaars en genodigden treden ze aan met drie akoestische gitaren en spelen ze drie songs.

Queens Of The Stone Age bracht twee weken geleden het zesde album ...Like Clockwork uit en kwam daarmee op drie binnen in de Album Top 100. Het is hun grootste succes in Nederland tot nu toe, ongetwijfeld geholpen door een kort optreden in De Wereld Draait Door, waarbij de heren aan het einde van de traditionele minuut XL streng op hun horloges kijken. Inderdaad, ...Like Clockwork. De single I Sat By The Ocean wordt vervolgens 3FM Megahit. Ze openen er hun 3 On Stage sessie mee.

Daar ging de single My God Is The Sun al aan vooraf. Dit is wat mij betreft een van de beste QOTSA-songs ooit, ook het nummer dat ze in DWDD speelden. Hoe hoog zal het dit jaar eindigen in de Song Van Het Jaar?

En dan is het tijd om nog even een classic uit de kast te halen. 'I Never Came', wordt vanuit het publiek gescandeerd. 'Try harder,' antwoordt frontman Josh Homme gevat. 'I Came Three Times.' Het wordt 'Go With The Flow' van QOTSA's ultieme classic rock album Songs For The Deaf uit 2002.