#PP13: Josh Homme deed alsof hij gay was

QOTSA-frontman over zijn relatie met Chris Goss

Bas van Duren ,

Hij stond naast het podium bij Masters Of Reality en straks als Josh Homme met Queens Of The Stone Age op de 3FM Stage staat, kan het niet anders dan dat Chris Goss van Masters Of Reality van dichtbij toekijkt. De twee rockers hebben samen een geschiedenis die ver terug gaat. Backstage bij de 'artist area' nam Homme even de tijd voor een meet & greet met fans.

Een dikke knuffel. Die kreeg frontman Chris Goss van die andere frontman uit het Palm Desert gebied, Californië, VS, nadat het optreden van Masters Of Reality was afgelopen. Goss en Homme, 54 en 40, kennen elkaar al jaren en zijn onafscheidelijk. Goss heeft bijna alle albums van Queens Of The Stone Age en Kyuss geproduceerd en Homme heeft op zijn beurt bijdragen geleverd aan albums als 'Deep In The Hole' van Masters Of Reality.

Een uur na de knuffel zit Homme achter bij het artiestengedeelte te kletsen met een vrouw en kind. Om de hoek staat naast de barbecue een groep nerveuze fans die een meet & greet hebben gewonnen via 3FM. Het zijn voornamelijk dames, allemaal getooid met donkere haren en een outfit die er bij hoort. Als Homme even later op zijn gemak met de rest van de band komt aanlopen, is de opluchting voelbaar. De Amerikaan is relaxed en beschaafd. Knuffels worden uitgedeeld, praatjes over het schrijven van nummers, een tekening op een been, kort interviewtje met 3FM, alles is geen probleem.

Gevraagd naar of Goss straks op het podium staat, is het antwoord simpel: 'Nee.' Homme: 'Ik stond net te genieten naast het podium bij Masters Of Reality en ik zie hem straks ongetwijfeld backstage als wij optreden.' Als Goss familie van hem was, wat zou hij dan zijn? Homme: 'Mijn broer. Echt mijn oudere broer.' De muzikant begint te lachen. 'Lang geleden, toen ik negentien was en hij zo rond de dertig, gingen we vaak ergens wat eten in het Palm Desert gebied. Je had daar toen best wel een gay scene en als Chris en ik dan ergens wat gingen eten, vroeg men of wij een stel waren. Dan keken we elkaar aan en zeiden we ja.'