#MM13: Het concert van Woodkid is afgelast

Kyteman-manager Erik Benders en festivaldirecteur Harry Hamelink reageren

Atze de Vrieze en Willem van Zeeland ,

Woodkid-frontman Yoann Lemoine is onverwachts opgenomen in het ziekenhuis. Het concert van Woodkid met leden van The Kyteman Orchestra is afgelast. Jacco Gardner zal om 0.30 uur in de plek van Woodkid in de Rotterdamse Schouwburg overnemen.

Erik Benders, manager van The Kyteman Orchestra: "Er is de hele week met Woodkid gerepeteerd in Utrecht. We hebben de hele set opgevoerd in Kytopia. Alles was er klaar voor in de Schouwburg, maar het ging niet goed met hem. We hebben er heel veel tijd in gestoken en we hadden er heel veel zin, maar het is niet anders. We hebben gesoundcheckt zonder Yoann Lemoine (Woodkid). Het was bombastisch en groots en zo moest het zijn. Maar toen bleek dat hij er echt niet kon zijn."

Harry Hamelink, directeur van Motel Mozaique: "Om 21.30 uur is besloten dat het niet door kon gaan. Er is serieus overwogen om de show dan maar zonder Yoann te doen, maar hij zou echt te veel gemist worden. Het kon niet zonder hem. Er is nog geen doktersverklaring, maar het lijkt erop dat hij oververmoeid is. Het is extra zuur dat juist dit concert, waar zo veel tijd, energie en repetitie in is gestoken, niet door kon gaan. Mensen zijn uit het buitenland gekomen, speciaal voor deze show."