#LL13: Seasick Steve feat. Led Zeppelin

Het publiek eet uit zijn hand en smult

Tim Schakel, foto Ben Houdijk ,

De Alpha zit goed vol wanneer Seasick Steve het podium opkomt. Nog voordat ze beginnen te spelen kan het optreden eigenlijk niet meer stuk, want Led Zeppelin-bassist John Paul Jones speelt vandaag mee. Het is niet de eerste keer dat Seasick Steve op Lowlands staat en hij heeft er zin in. De drankflessen staan klaar en het publiek is goedgemutst. Maar wordt het ook een goede show?

HET CONCERT:

Seasick Steve, Lowlands Alpha, vrijdag 16 augustus 2013 

DE ACT:

Seasick Steve is al lang geen onbekende meer. Je weet wel, die oude bluesrot met zijn zelfgemaakte houtje-touwtje-instrumenten. Frontman Steven Gene Wold houdt niet van bullshit; hij maakt vuige bluesrock zonder poespas. Repeteren voor zijn shows doet hij niet, want alles moet rechtstreeks uit het hart komen. Zijn laatste album Hubcap Music is weer een pareltje en hij kreeg hiervoor hulp van Jack White. Hij is inmiddels 72 jaar oud, maar van ophouden wil hij niet weten en dat is maar goed ook.

HET NUMMER:

Het is niet de eerste keer dat hij een meisje uit het publiek op het podium haalt, maar het blijft leuk. De jongedame zit naast Steven op een kruk terwijl hij het nummer 'Walkin' Man' voor haar speelt. Het is een raar gezicht, aangezien hij drie keer zo oud is. Wanneer zij een kus op de mond krijgt van hem wordt het helemaal awkward. Maar de blik in de ogen van de knappe dame in kwestie doet alles vergeten. Ze krijgt niet alleen aandacht van de frontman, want ook John Paul Jones speelt speciaal voor haar een gitaarsolo. Als klap op de vuurpijl krijgt ze nog een gesigneerde vinylplaat. Haar dag kan in ieder geval niet meer stuk.

HET MOMENT:

Seasick Steve had het naar zijn zin de vorige keer op Lowlands en daarom trakteert hij ons op een speciale verassing. Het cadeau is multi-instrumentalist John Paul Jones. Een golf van verbazing gonst door de Alpha. Is dat nou de bassist van Led Zeppelin? Ja, het is hem echt. Het is echter niet heel vreemd, want hij speelt op de laatste plaat van Seasick Steve. Een prachtige surprise dus. 

OOK OPMERKELIJK:

'Down On The Farm' doet het goed bij het publiek. Misschien niet opmerkelijk, maar het is altijd maar de vraag of een nieuwe track goed valt op een festival. Het nummer laat de dames dansen en de mannen lichtjes headbangen. Geslaagd voor de Lowlandstest dus. 

HET PUBLIEK:

Een mooie mix van mensen in de Alpha vandaag. Knappe meisjes, oudere mannen en dronken Amsterdammers. Het publiek is dol op Seasick Steve en eet uit zijn hand. Het maakt dan ook geen donder uit dat hij technische problemen heeft. Ze smullen van zijn droge anekdotes en humor.

HET OORDEEL:

Seasick Steve weet een huiselijke sfeer te creëren in de Alpha en dat is knap. Hij is een entertainer in hart en nieren en weet iedereen bij zijn show te betrekken. Muzikaal gezien staat de band als een huis. Zeker met John Paul Jones erbij, die de songs voorziet van diepere lagen. De gitaarproblemen van Steven zijn de enige smetjes op het optreden van vandaag. Het mag de pret niet drukken, want Seasick Steve heeft laten zien dat de band nog jaren mee kan draaien in de top.

DE TWEET: