#LC13: Vondelpark is toe aan een Nederlandse headline gig #LC13: Vondelpark is toe aan een Nederlandse headline gig

Elektronisch r&b-kwartet maakt indruk, maar komt niet volledig tot zijn recht

, Christiaan Walraven

#LC13: Vondelpark is toe aan een Nederlandse headline gig

Elektronisch r&b-kwartet maakt indruk, maar komt niet volledig tot zijn recht

Christiaan Walraven ,

Met shows op Amsterdam Dance Event, Eurosonic en Pitch is Vondelpark in het festivalcircuit al een bekende naam aan het worden, maar een eigen show van de band is er in Nederland nog niet geweest. Op London Calling spelen ze dichterbij het park waar ze naar vernoemd zijn dan ooit tevoren en met het onlangs verschenen album Seabed op zak is de interesse in de band ook groter dan ooit tevoren. Ze hebben het laatste slot in de programmering gekregen, maar het Britse kwartet bewijst dat er genoeg mensen speciaal voor hen zijn gebleven om ook om half 2 nog voor een volle bovenzaal te staan.

CONCERT
Vondelpark, London Calling, Paradiso Amsterdam, bovenzaal, 24 mei 2013

MUZIEK
Elektronische r&b, zonder overheersende zang, maar met een scheut dromerige soundscapes en bassen. Denk aan James Blake op zijn rustigst of The XX op zijn meest elektronisch.

PLUS
Vondelpark weet uitstekend een sfeer neer te zetten, met langzame nummers die de luisteraar meevoeren. De visuals, waar opvallend veel water in voorkomt, versterken dit en in de stampvolle bovenzaal voelt het ook echt als drijven op het water. Ook de diepe bassen die in meerdere nummers ingezet worden en die ieder haartje en ieder orgaan stevig mee laten trillen, dragen hier aan bij. De bezoekers die zich er aan kunnen overgeven, worden volledig meegevoerd.

MIN
Het tijdstip maakt het de band niet makkelijk en de gemiddelde London Calling-bezoeker is niet exact de doelgroep van deze band. Dit maakt het geen gemakkelijke show voor de Britten. Voor een flink aantal bezoekers is de muziek veel te traag voor dit moment van de nacht. Ze willen dansen of rocken en worden slaperig van de lome soundscapes worden ze eerder slaperig dan aangemoedigd om te blijven.

CONCLUSIE
Vondelpark is toe aan een Nederlandse headline gig. De band heeft een goed eigen geluid te pakken en voor het welwillende oor geeft Vondelpark een geweldig concert. Tijd en plaats van de band maken het ze echter behoorlijk lastig. Laat deze band eens rond 10 uur 's avonds spelen voor een publiek dat daarna kan gaan dansen en je hebt een schot in de roos.

CIJFER:
7,5 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12