#LC13 The Griswolds brengt bovenzaal in extase met tropische indiepop #LC13 The Griswolds brengt bovenzaal in extase met tropische indiepop

Australische zomertemperaturen voelbaar in Paradiso

, Paul Bijkerk

#LC13 The Griswolds brengt bovenzaal in extase met tropische indiepop

Australische zomertemperaturen voelbaar in Paradiso

Paul Bijkerk ,

De vijf ozzy boys uit Sydney brachten afgelopen jaar onder eigen beheer de EP The Heart Of A Lion uit. De band maakt vrolijke catchy indiepop die vooral zomerse gevoelens opwekt. The Griswolds is vernoemd naar de gelijknamige comedyfilms uit de jaren 80, over een Amerikaanse familie op reis. In de bovenzaal staat vanavond al een kleine club fans, voornamelijk meisjes, met smart te wachten op de nieuwe hipsters from the land down under.

CONCERT
The Griswolds, London Calling, Paradiso Amsterdam, bovenzaal, 25 mei 2013

MUZIEK
De mannen starten vanavond allen in skinny jeans, gitarist en frontman zelfs met bebloemde print. Of is het zelfs een legging? De frontman staat met tamboerijn en een eigen drumcomputer druk te springen om op aanstekelijke wijze de zaal wakker te schudden. De band begint direct te spelen met de vrolijke afro-pop invloeden die we kennen van Vampire Weekend. De arrangementen lijken ook wel erg veel op de indierockers uit New York. Vooral het nummer The Courtship of Summer Preasley is door een Newyorkse indierock filter gegooid. De band heeft de vier nummers van de EP al goed in de vingers zitten, de nummers worden foutloos ten gehore gebracht. De aansprekende uitstraling van de zanger werpt zijn vruchten af. De zaal danst, zingt en applaudisseert vrolijk mee. 

PLUS
De harmonieuze zang tussen de bandleden met de aanstekelijke vrolijke synthesizer geluidjes, aangevuld met de opzwepende drums maken het als kijker moeilijk stil te staan. De mannen brengen een enorme laidback backpackers vibe mee, de dikke glimlach van de zanger werkt aanstekelijk op zowel de muziek als het publiek. Dit is niet zomaar een novelty act, ondanks de skinny jeans, het asymmetrische kapsel en de kleurrijke tatoeages van de frontman.

MIN
Met de vele oh oh's in de nummers, die we kennen van zomerse hits van onder andere Crystal Fighters, Will and the People en Vampire Weekend, ontbreekt het The Griswolds af en toe wel aan originaliteit.

CONCLUSIE

The Griswolds maakt er een leuk feestje van in de bovenzaal. Het publiek wordt opgezweept met vrolijke catchy refreintjes, opvallend hoeveel mensen de teksten letterlijk meezingen. Er is dus toch al een kleine fanbase hier in Nederland in de maak? De frontman bruist van vrolijkheid en energie, er wordt zelfs gecrowdsurft bij het afsluitende nummer Mississippi . Springerige vrolijke indiepop waarbij hier en daar af en toe wel erg veel echo's van Vampire Weekend zijn te horen. Live overtuigend, nu nog werken aan origineler materiaal.

CIJFER:
7,5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12