#LC13 RDGLDGRN droomt van rood-groen-gouden bergen #LC13 RDGLDGRN droomt van rood-groen-gouden bergen

Oubollige raprock met Dave Grohl connectie

, Atze de Vrieze

#LC13 RDGLDGRN droomt van rood-groen-gouden bergen

Oubollige raprock met Dave Grohl connectie

Atze de Vrieze ,

Zouden de klinkers op zijn? Je ziet ze de laatste tijd vaak opduiken: BLKHRTS. XXYYXX. XXXY. DWNTWN. CHVRCHES. En nu RDGLDGRN, eigenlijk uit te spreken als Red Gold Green, de kleuren van Afrika. Door de naam en die gitarist met dreads verwacht je dan een reggaeband of op zijn minst een rastaknipoog, maar deze band uit Virginia serveert ouderwetse raprock.

CONCERT
RDGLDGRN, London Calling, Paradiso Amsterdam, bovenzaal, 24 mei 2013

MUZIEK

Geloof het of niet, maar dit trio kreeg niemand minder dan de king of rock Dave Grohl zover hun debuutplaat (die nog niet uit is) in te drummen. Daar moet iets van een vriendendienst aan ten grondslag liggen, toch? Zou de zus van Red bijvoorbeeld de babysitter van Dave Grohl zijn? Zoiets? Maar wacht eens even, ook Pharrell Williams (eveneens uit Virginia) leverde een bijdrage. Als RDGLDGRN een relevante band zou zijn, zou het de moeite lonen deze biografische informatie eens even grondig te duiden. Maar dat is niet zo.

PLUS
We herkennen gitarist Red aan zijn Man United Shirt, bassist Gold aan zijn geel-met-zwarte-streepjes, en rapper Green aan zijn achterstevoren-petje. Zij zijn de drijvende kracht van de band. Achter de drums zit een forse vent, zo'n type dat normaal bij de deur staat. En dan is er nog een toetsenist. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld en hebben de entertainmentfactor onder de knie. Met zijn allen een hupsje naar links, een hupsje naar rechts, een glimlach op de gezichten.

MIN

In een genre dat toch al niet overloopt van hipheid en urgentie is dit RDGLDGRN een schoolvoorbeeld van overbodigheid. De wereld heeft deze band net zo hard nodig als een kok een champignonborsteltje. De oubolligheid en het gebrek aan originaliteit is nog tot daar aan toe, de kwaliteit van de raps en het gebrek aan sterke taglines en hooks maken dit tot een heel matige band.

CONCLUSIE
In Million Fans wens het trio zichzelf gouden bergen en 'tons of ass' toe. Wie zijn wij om deze jongens hun dromen te ontzeggen?

CIJFER:
5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12