#LC13 Metz speelt alles en iedereen naar huis #LC13 Metz speelt alles en iedereen naar huis

Furieuze noisepunk van Canadees trio

, Atze de Vrieze

#LC13 Metz speelt alles en iedereen naar huis

Furieuze noisepunk van Canadees trio

Atze de Vrieze ,

Gisteren maakte Metz naar verluidt grote indruk op Primavera, een festival in Barcelona met een line-up waar je bijkans van Mars moet komen om op te vallen. Zou dat vandaag ook kunnen in de niet helemaal volle en wel erg grote zaal? Nou: reken maar.

CONCERT
Metz, London Calling, Paradiso Amsterdam, grote zaal, 24 mei 2013

MUZIEK

Het Canadese trio bracht vorig jaar een furieuze plaat uit bij Sub Pop, en ook dit keer zag het kwaliteitslabel het goed. De vlijmscherpe noiserock is misschien niet geschikt voor ieders huiskamer en komt sowieso het best tot zijn recht op het podium.

PLUS
Goede bedoelingen te over tot nu toe op deze avond, maar de eerste paar bands gaan de schifting niet overleven. Metz zet het mes in de avond en snijdt rigoureus het vet van het goede vlees. Wat een strakke band is dit zeg, energiek vanaf seconde 1. Hard en scherp, maar wel met hooks die de aandacht opeisen. Knap ook hoe de band weg blijft van macho spierballengedoe of Dillinger Escape Plan-achtige notenovervloed. Met name aan het slot hangt het trio geweldig in een overstuurde groove.

MIN
Als dit in de kleine zaal gestaan had, waren de gordijnen van de muur geschroeid. De muziek is zo vreselijk compact, dat een te kleine zaal een zegen zou zijn geweest. Voor zo'n grote zaal hadden ze net wat meer dynamiek in de set kunnen gebruiken.

CONCLUSIE

Er staan op London Calling traditioneel soms bands die hun eerste optreden buiten Engeland spelen. Onervaren, nat achter de oren, maar met het gevoel dat ze klaar zijn de wereld te veroveren. En dan heb je bands als deze: ingespeeld, in vorm getourd, meedogenloos.

CIJFER:
8,5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12