#LC13 Singer-softwriter Lewis Watson laat fans smachten #LC13 Singer-softwriter Lewis Watson laat fans smachten

Het stormt in de ogen op de eerste rij

, Atze de Vrieze

#LC13 Singer-softwriter Lewis Watson laat fans smachten

Het stormt in de ogen op de eerste rij

Atze de Vrieze ,

Lewis Watson heeft een goed verhaal voor ons. Hij gaat een van de eerste liedjes spelen die hij ooit geschreven heeft. Het derde, om precies te zijn, en daarom heet het Number 3. De grap is: Geri Halliwell - die rooie van de Spice Girls - volgde hem vandaag op Twitter, en ze DMde hem een stukje tekst uit zijn eigen liedje.

CONCERT
Lewis Watson, London Calling, Paradiso Amsterdam, bovenzaal, 25 mei 2013

MUZIEK
Dat zegt wat hoor. Geri Halliwell volgt Jamie Oliver, de Dalai Lama en natuurlijk Victoria Beckham, maar ook de twintigjarige singer-softwriter met de appelwangen. Hij heeft sowieso een hoop followers - ruim 57k! - en dat zijn voornamelijk minderjarige meisjes. Die zijn hier ook in ruime mate vertegenwoordigd, om te smachten bij de gloedvolle romantiek van Watson. Lewis Watson maakte een aantal bescheiden buzzende ep's met de akoestische gitaar als kernelement, een volwaardig album moet nog volgen.

PLUS

"There's a beautiful storm in your eyes", bezingt Watson een gepassioneerde liefde in slotnummer Into The Wild. Het is zijn beste liedje, en het wordt luid meegezongen door de jonge kelen. Niet zo makkelijk, qua toonhoogte. Watson glimlacht en bloost er wat verlegen bij, een handeling die het ontluikende vuur in de harten alleen maar verder oppookt. Hij had de zaal maar een kwart gevuld verwacht, zegt hij. Een leugentje voor de show, maar dat geeft natuurlijk niks.

MIN
Over storm gesproken: de singer-softwriters bestormden de laatste tijd de hitlijsten. Kijk alleen al naar het Pinkpopprogramma: Ben Howard, Ed Sheeran, Tom Odell, Passenger, Andy Burrows, vooruit onze eigen Douwe Bob, ze staan er allemaal. Lewis Watson zou maar wat graag een plek in dat keurkorps verdienen. Bij de mannen die deze kille aarde verwarmen, die nog geloven in de liefde, die je onaangetast door crisis en kutweer in de armen sluiten. Watson is nummer 47, en hij mag voorlopig op de reservebank blijven wegens snoezig maar onrijp. Dat zijn teksten  niet verder gaan dan handje vasthouden is geen enkele belemmering voor succes. Luister die giga popsong van The Lumineers er nog maar eens op na.

CONCLUSIE

Ieder tijdvak in de geschiedenis van de mensheid krijgt de popmuziek die het verdient. Kennelijk heeft de voorzienigheid bedacht dat dit het tijdperk is van de gevaarloze akoestische folkpop. Die rage gaat nog wel even door, zo lijkt het. Maar of deze baardloze knaap tot de elite gaat behoren? Kleine kans.

CIJFER:
5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12