#LC13: Terug naar de 70s met Charlie Boyer and The Voyeurs #LC13: Terug naar de 70s met Charlie Boyer and The Voyeurs

Hoog niveau op korte showcase van Britse fuzzrockers

, Christiaan Walraven

#LC13: Terug naar de 70s met Charlie Boyer and The Voyeurs

Hoog niveau op korte showcase van Britse fuzzrockers

Christiaan Walraven ,

Met hun debuutplaat Clarietta vanaf deze week in de schappen komt London Calling voor Charlie Boyer and The Voyeurs precies op het juiste moment. De single I Watch You kon afgelopen tijd de interesse in de band alvast aanwakkeren, maar na dit optreden moet het werk pas echt gaan beginnen.

CONCERT
Charlie Boyer and The Voyeurs, London Calling, Paradiso Amsterdam, bovenzaal, 24 mei 2013

MUZIEK
Bijna klassieke 70s rock in de traditie van Television. Zeer gruizige gitaren, een heerlijk rollend orgeltje en rauwe drums.

PLUS
Charlie Boyer and the Voyeurs doen precies wat ze moeten doen. De effecten op standje 12 en rocken. Niet op de wilde manier zoals later bij Metz, maar juist onderkoeld en duister. Ze hebben een aantal sterke songs op hun plaat staan, waaronder single I Watch You en het live bijna hypnotiserende Be Glamorous. Heerlijk fuzzy en losjes.

MIN
Zo nu en dan verliest de band het heden iets te veel uit het oog en wordt het allemaal net iets te veel een kopie van de jaren '70. En als het eigen gezicht verdwijnt, dan blijft er niet veel meer dan een mindere kopie van hun voorbeelden over.

CONCLUSIE
The Voyeurs hebben dit gelukkig maar op een paar momenten. Met een show van een klein half uurtje mag een hoog niveau qua songs dan ook verwacht worden. De grote vraag die blijft hangen is of ze ook met een langere show kunnen blijven boeien of dat het dan een herhalingsoefening wordt. Voor nu hebben we in ieder geval een prima showcase gehad.

CIJFER:
7,5 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12