#LGW13: Tijdschema, Wooden Shjips en meer 3voor12-sessies bekend

Gratis toegankelijke sessies in Museum Speelklok, Mirliton Theater en The Village Coffee

Redactie 3voor12 ,

Meer namen voor de 3voor12-sessies op Le Guess Who?, waaronder Wooden Shjips en Crystal Stilts! Ook kunnen we je nu het tijdschema presenteren. Als vanouds neemt 3voor12 intieme sessies op tijdens het festival in Utrecht. De sessies vinden in de middag plaats en zijn vrij toegankelijk voor het publiek. Het programma bestaat verder uit Superhumanoids, Damien Jurado, METZ, Destroyer, Linda Perhacs, The Black Angels, PINS en Föllakzoid. Vrijdag 29 november nemen we op in Museum Speelklok, zaterdag in het Mirliton Theater en zondag in The Village Coffee. Lees hieronder meer over de artiesten en locaties. Je vindt ook een fotoverslag van de sessies onderin dit artikel.

Voorlopig tijdschema Le Guess Who? sessies

Check ook het fotoverslag onderaan en meer foto's op de 3voor12 Facebook!

Tijdschema (onder voorbehoud):
Vrijdag - Museum Speelklok, Adres: Steenweg 6, 3511 JP
13:30 uur - Superhumanoids (openden in de VS voor Cold War Kids en Local Natives)
14:30 uur - Wampire
15:30 uur - Califone
16:30 uur - Black Angels

Zaterdag - Mirliton Theater
Adres: Boven Clarenburg 93-2 , Hoog Catharijne, 3511 CS

12:30 uur - Linda Perhacs
14:00 uur - PINS
15:00 uur - METZ
16:30 uur - Crystal Stilts

Zondag - The Village Coffee and Music
Adres: Voorstraat 46, 3512 AP
14:30 uur - Destroyer
15:30 uur - Föllakzoid
16:30 uur - Damien Jurado
17:30 uur - Wooden Shjips

Damien Jurado
De meeste muzikanten hebben na een album of twee, drie hun kruit wel verschoten. Dat geldt niet voor Damien Jurado. Twee jaar terug verscheen zijn tiende album Maraqopa, en ineens hingen de Nederlandse journalisten aan zijn lippen. De liefde is wederzijds, want Jurado vertoeft graag in ons land, ook de komende tijd weer. In januari verschijnt de opvolger, en die is zelfs nog wat beter. Brothers And Sisters Of The Eternal Son wordt de beste psychedelische singer-songwriterplaat die je de komende maanden zult horen. Met de sessie zie je of dat psychedelische werk ook in akoestische solosetting overeind blijft. Overigens exposeert Damien Jurado het hele festival lang zijn schilderwerk in de tentoonstellingsruimte van Tivoli Oudegracht, die vanaf 19.00 uur toegankelijk is.

Linda Perhacs
Veel succes heeft zangeres Linda Perhacs destijds in 1970 niet kunnen oogsten van haar album Parallelograms, vol freakfolk avant la lettre. Dus ging ze weer terug aan het werk als mondhygiëniste. Maar de laatste jaren werd haar engelachtig gezongen psychedelische plaat - experimenteel maar zeker niet onluisterbaar - opnieuw ontdekt, en in het nieuwe millennium zelfs twee keer opnieuw uitgebracht. Hoe de zangeres dik veertig jaar later klinkt? We gaan het zien, recente liveopnames klinken in ieder geval fantastisch.

METZ
Met overweldigend explosieve shows die zelden langer dan een half uurtje duurden en een bijzonder urgente debuutplaat op Sub Pop gooide METZ vorig jaar hoge ogen. Nu zijn ze terug om die winst door te pakken en genadeloos hard je trommelvliezen door te branden met vlijmscherpe noiserock. Check de London Calling-opname hieronder voor meer bewijs!

The Black Angels
De psychedelische, bezwerende songs van The Black Angels vormden al een hoogtepunt op Into The Great Wide Open, eerder dit jaar. Ze komen terug voor Le Guess Who?, met een krautrock-achtige groove waar je U tegen zegt. Leuk weetje: ze zijn de grondleggers van het Austin Psych Fest, waar ieder jaar de crème de la crème van psychedelica te vinden is.

Destroyer
De eigenheimer Dan Bejar is een veelkoppig wonderkind: een jaar geleden stond Destroyer nog op Le Guess Who? met het aalgladde 80s-softpopalbum Kaputt - zijn negende alweer. Pornotrompet, achtkoppige band en Bejar die het ene na het andere glas bier wegtikte. Hoe anders doet hij het dit jaar: hij staat solo op het podium met een eigenaardige, akoestische, Spaanstalige EP. 

PINS
Girls Like Us, zo heet het donkere noisepopdebuutalbum van Mancunian vrouwenkwartet PINS, en daarmee tonen ze zich het donkere zusje van Warpaint en het prozac-nichtje van Savages.

Föllakzoid
Geloof het of niet: Chili kent een bijzonder levendige krautrockscene. Le Guess Who? haalt zowel Föllakzoid als The Holydrug Couple naar het festival. Wij verwelkomen in ieder geval die eerste. Hun eerste shows jamden ze non-stop, gerust twee uur lang zonder een woord met elkaar te wisselen, dus bereid je voor op een bijzonder kosmische trip.

Iedere Le Guess Who? dag een andere sessielocatie:
3voor12 sessies vrijdag 
Locatie: Museum Speelklok
Adres: Steenweg 6, 3511 JP Utrecht

Vrijdag vinden de sessies plaats in Museum Speelklok. Het museum staat vol met automatisch spelende instrumenten, van speeldozen tot pianola's en van draaiorgels tot klokken met speelwerkjes.

3voor12 sessies zaterdag

Locatie: Mirliton Theater
Adres: Boven Clarenburg 93-2 , Hoog Catharijne, 3511 CS Utrecht

Het Mirliton Theater, waar de zaterdagsessies plaatsvinden, is een theater op de tweede verdieping van winkelcentrum Hoog Catharijne. Het theater is net zo oud als Hoog Catharijne zelf (1973) en door Corio gerenoveerd in diezelfde 70’s stijl, waarbij alle authentieke tafels en stoelen nog aanwezig zijn. Let wel op: er is maar een beperkte capaciteit (circa. 50 personen) dus wees er snel bij.

3voor12 sessies zondag 
Locate: The Village Coffee and Music
Adres: Voorstraat 46, 3512 AP Utrecht

De zondagsessies worden gehouden in The Village Coffee & Music in de Voorstraat. Zij doen ook mee aan Le Mini Who? en krijgen regelmatig artiesten over de vloer die een instore verzorgen.

Le Guess Who?
Le Guess Who? is een 4-daags festival voor avontuurlijke, authentieke en urgente popmuziek in een intieme setting. De zesde editie van dit festival vindt plaats van 28 november tot en met 1 december, verspreid over meerdere locaties in het centrum van Utrecht. 3voor12 en 3voor12 Utrecht doen verslag.