Hooikoorts: Goose, Drenge en Orlando completeren Motel Mozaïque

Plus Terribly Overrated Youngsters en Public Service Broadcasting; tijdschema online

Redactie 3voor12 ,

Motel Mozaïque heeft het programma rond met de toevoeging van Goose, Drenge, Orlando, Terribly Overrated Youngsters en Public Service Broadcasting. Eerder meldde het Rotterdamse festival de komst van onder meer Laura Mvula, Woodkid + leden The Kyteman Orchestra, Night Beds, The Veils, Young Dreams, John Grant, de Speeldoos II, Daughter, Matthew E. White, Nick Mulvey, Glass Animals, SX, Rats On Rafts (dj-set) en Wild Belle. De volgende editie is op 5 en 6 april 2013.

28 maart:
Het programma is compleet. Als laatste acts zijn toegevoegd: Goose, Terribly Overrated Youngsters, Public Service Broadcasting, Drenge en het Rotterdamse Orlando.

21 maart:
Speciaal voor Motel Mozaïque gaat de Franse muzikant en clipmaker Woodkid de samenwerking aan met Colin 'Kyteman' Benders en leden van zijn The Kyteman Orchestra. Woodkid & Orchestra sluit zaterdag 6 april het festival in de Rotterdamse Schouwburg af. Ook toegevoegd zijn Jameszoo (dj-set), St. Paul – Hang The DJ en Rina Mushonga.

8 maart:
Motel Mozaïque maakt vandaag het tijdschema bekend en de komst van Glass Animals, Tangarine, Valentina, SX en Rats On Rafts (dj-set).

27 februari:
De Britse soulvolle songwriter Laura Mvula, een van de ontdekkingen van Eurosonic, komt naar Rotterdam.

19 februari:
Jagwar Ma heeft zijn komst naar Motel Mozaïque geannuleerd 'wegens studioverplichtingen', maar het goede nieuws is dat Bear’s Den en David Lemaitre wel komen.

13 februari:
 Ook Fransoos Woodkid komt naar Motel Mozaïque. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. Woodkids debuutalbum The Golden Age komt 18 maart uit.

7 februari:
Night Beds, The Veils en Young Dreams komen naar Rotterdam. Je hoort het debuut van de Amerikaanse songwriter Night Beds nu op de Luisterpaal.

4 februari:
Nick Mulvey en Wild Belle zijn bevestigd voor Motel Mozaique 2013.

31 januari: 
S O H N is bevestigd. De Londense producer, die uit Wenen opereert, maakte op Eurosonic veel indruk met zijn allereerste live-show.

29 januari:
Matthew E. White, Broeder Dieleman, Sinkane (dj-set naast reguliere show) en De Speeldoos II komen naar Rotterdam.

28 januari:
De Amerikaanse singer-songwriter John Grant komt naar Motel Mozaique met zijn nieuwe plaat Pale Green Ghosts op zak (die hoor je tijdelijk op de Luisterpaal).

22 januari:
Drie nieuwe namen: de Britse indie folkband Stornoway, het minimalistische duo The Milk Carton Kids uit L.A. en Jagwar Ma, het project van Gabriel Wintersfield van Ghostwood en Jona Ma (ex-gitarist Lost Valentinos).

16 januari:
Zes nieuwe muzieknamen voor MoMo13. Met AlunaGeorge is een van de sensaties van Eurosonic gestrikt. Verder komen het Londense darkfolk-trio Daughter, de Britse producer Lapalux, Josephine (UK soul-zangeres met Liberiaanse en Jamaicaanse roots), de Amerikaanse broers van Inc. en de Ierse Rhytm & Blues-band The Strypes.

3 januari:

Het 9-koppige Noorse collectief Jaga Jazzist gaat op verzoek van het festival een samenwerking aan met het orkest Sinfonia Rotterdam. Dit project zal in Nederland enkel te zien op 5 april tijdens Motel Mozaïque.

12 december: vijtien namen bekend voor MoMo13
Valgeir Sigurdsson (IS)
Jacco Gardner (NL)
The Growlers (US)
Broken Brass Ensemble (NL)
Daley (GB)
Teen (US)
Jah Wobble (GB)
Sinkane (US)
José James (US)
Retro Stefson (IS)
Brasstronaut (CA)
Ethan Johns (GB)
Submotion Orchestra (GB)
Rocketnumbernine (GB)
Marble Sounds (BE)